21 / 07 / 2024

nazmi durbakayım kdv açıklaması

nazmi durbakayım kdv açıklaması

İNDER'de yeni yönetim, denetim, disiplin ve Ar - Ge Kurulu göreve başladı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 2013 yılında konutlarda yüzde 18'e yükseltilen KDV konusuna değindi.

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2021'de ev fiyatları artacak mı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm KDV oranı özelge 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşüm KDV oranı özelge 2021...

Kentsel dönüşüm KDV istisnası 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak indirimli kentsel dönüşüm KDV oranları belli oldu. Peki kentsel dönüşüm KDV istisnası 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm KDV indirimi 2021!

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için çalışmalara başladı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV oranı düşürülecek. İşte kentsel dönüşüm KDV indirimi 2021...

Kentsel dönüşüm KDV oranı 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşüm KDV oranı 2021...

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.

Nazmi Durbakayım: İnşaat sektörü ok gibi fırlayabilir!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

Nazmi Durbakayım: 2020 gayrimenkulün yılı olacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım 2020 Ocak ayı konut satış verilerinin yayımlanmasından sonra konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Durbakayım; Yatırımcıların harekete geçmesi satışları artırdı." dedi.

2020'de Türkiye'nin gündemi kentsel dönüşüm olacak!

2020'de Türkiye’nin ve inşaat sektörünün gündemi dönüşüm olacak. Bu sürecin doğru işlemesi için fırsatçı müteahhitlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Müteahhidin hatası yüzünden can kaybı varsa bu kasıtlı ölüme sebebiyet sayılsın.” dedi.

nazmi durbakayım kdv açıklaması Haberi

nazmi durbakayım kdv açıklaması


Nazmi Durbakayım'm başkanlığında bir kez daha yola devam kararı alan İNDER'de yeni yönetim, denetim, disiplin ve Ar-Ge Kurulu göreve başladı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 2013 yılında konutlarda yüzde 18'e yükseltilen KDV konusuna değindi. Yüzde 10 kâr marjıyla çalışan sektörün üzerindeki vergilerin yüksekliğine işaret eden Durbakayım, "Bugün KDV yüzde 18, alım-satım vergisi yüzde 4, noter yüzde 1.5, damga vergisi yüzde 1.5. Yani sektörün üstlenmesi gereken vergi yükü yüzde 25'i buluyor. Bu durum merpen altı denilen kayıt dışı firmalarla aramızda haksız rekabet yaratıyor" diye konuştu. 


Mayıs ayından sonra hayata geçmesi beklenen Tüketici Kanunu ile gayrimenkul sektöründe de bazı düzenlemelerin olacağını hatırlatan Nazmi Durbakayım, "Sektör olarak bunların karşısında değiliz. Ama cezai düzenlemeler yeniden tanzim edilmeli"...