01 / 05 / 2024

Nazmi Durbakayım kim

Nazmi Durbakayım kim

Merkez Bankası 12 Eylül'deki toplantısında 5 puanlık bir indirim bekleniyor. Müteahhitler indirimin özel bankaların konut kredilerine yansımasını bekliyor. 

Konut satışları Eylül'de hareketlenecek! 

Faiz indirimi konut satışlarını canlandırdı. İndirimlerin satışlara Eylül sonrası yansıması bekleniyor. Perakende endekslerindeki artış ekonomideki canlanmanın işareti olarak yorumlanıyor...

Müteahhitler: Ev alacaklar elini çabuk tutsun! 

Müteahhitler, konut fiyatları artmadan ve tamamlanan projelerde değer artışı yaşanmadan önce alım yapmayı tavsiye etti. 

Gayrimenkul dövizden daha çok kazandıracak!

Gayrimenkul sektörünün dev isimleri Teknik Yapı ve Halk GYO, Ege bölgesinin en büyük projelerinden biri olan İzmir Alsancak projesi için start verdi.

Fikirtepe'de konut fiyatları artacak!

2015'in rekorla kapandığını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım büyümenin bu yıl da süreceğini düşünüyor. Tarafa konuşan Durbakayım, Fikirtepe'de fiyatların çok daha yükseleceğini söyledi.

Gayrimenkul satışları 2016’da yüzde 5 artacak!

Yabancılara 20 bin adetle 5 milyar dolarlık konutun satıldığı gayrimenkul, 2016’ya hızlı giriyor. Satışların 2016’da yüzde 5 artması bekleniyor. Bu da satışta 1.3 milyon adetin aşılması anlamına geliyor.

Nazmi Durbakayım: Kat irtifakı kurmadan daire satmak cinayettir!

Kimi inşaat projelerinde tüketiciye daireler tam olarak binanın hangi katında ve nerede yer alacağı (kat irtifakı) belli olmadan satılıyor. Durbakayım, “Kat irtifakı kurmadan daire satmak cinayettir. Nüfus kâğıdı ortaya çıkmadan satış olmamalı." dedi.

Son dönemde ciddi bir müteahhit patlaması yaşanıyor!

Mesleğe mektepli olarak başlayan ve 42 yıldır yaklaşık 25 bin konut inşa eden Teknik Yapı patronu Nazmi Durbakayım, son dönemde ciddi bir müteahhit patlaması yaşandığını ve sağlam yapılar için yasa çıkması gerektiğini vurguladı

Rant vergisi arazide tekeli önler konut fiyatını artırmaz!

İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, “Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek” dedi. GYODER Başkanı Aziz Torun ise vergi düzenlemesinin konut fiyatlarını artırmayacağını vurguladı

Evora'nın daire teslimleri erken başladı!

Teknik Yapı'nın Evora İstanbul projesinde satışı geçekleştirilen yaklaşık 4300 dairenin bir kısmı erken teslim ediliyor. Teknik Yapı, tek seferde ve aynı anda başladığı projenin bazı etaplarını zamanından önce bitirerek teslimlere başladı.

Nazmi Durbakayım: 2015 yılı sektör için dönüm noktası olacak!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2015’in ilk yarısındaki senaryoya bağlı olarak inşaat sektöründeki büyümenin yüzde 15’in üzerine çıkmasını ve 20’lere dayanmasını bekliyor.

Kamunun gayrimenkulden pay almasına sektörden yeşil ışık!

Kamunun gayrimenkulden pay almasına sektörden yeşil ışık geldi. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, rant ya da kazanç vergisinin bir arazinin mevcut imar durumundan farklı olarak imarının artması olduğunu ifade etti.

Nazmi Durbakayım: Ulaşım projeleri, konut fiyatlarını uçuruyor!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Marmaray ve metrobüs gibi ulaşım projelerinin bölgedeki ev fiyatlarını yüzde 75'e kadar, üçüncü boğaz köprüsü ve 3. havalimanının ise arsa fiyatlarını yüzde 300 artırdığını söyledi.

Konut alımlarında toplam 115 milyar TL kredi kullanıldı!

Bankaların kullandırdığı konut kredisi faiz oranlarının yüzde 0.9'a kadar gerilediğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, böylelikle kredilerin 115 milyara ulaştığını söyledi...

Nazmi Durbakayım: Evora İstanbul'dan ev alanlar yüzde yüzde kazandı!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, Evora İstanbul'dan ev alanların yüzde 100'e yakın prim sağladığını, değer artışı günümüz cari fiyatlarıyla 1.7 milyara ulaştığını söyledi...

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2021'de ev fiyatları artacak mı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.

Nazmi Durbakayım: İnşaat sektörü ok gibi fırlayabilir!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

Nazmi Durbakayım: 2020 gayrimenkulün yılı olacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım 2020 Ocak ayı konut satış verilerinin yayımlanmasından sonra konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Durbakayım; Yatırımcıların harekete geçmesi satışları artırdı." dedi.

2020'de Türkiye'nin gündemi kentsel dönüşüm olacak!

2020'de Türkiye’nin ve inşaat sektörünün gündemi dönüşüm olacak. Bu sürecin doğru işlemesi için fırsatçı müteahhitlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Müteahhidin hatası yüzünden can kaybı varsa bu kasıtlı ölüme sebebiyet sayılsın.” dedi.

Nazmi Durbakayım: Konut satışları arttı ama tatmin edici değil!

TÜİK Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konut satışları arttı ama tatmin edici değil" dedi...

Faizlerin düşmesi yatırım amaçlı konut alıcılarını harekete geçirecek!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Merkez Bankası faiz oranlarını düşürerek bir meşalenin kıvılcımını çaktı. Gayrimenkul ve diğer sektörlerin üzerine düşen görev de Merkez Bankasının çaktığı kıvılcımı meşaleye döndürmektir" dedi

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER başkanı seçildi!

İnşaatçılar Derneği’nin (İNDER) yapılan olağanüstü genel kurulunda Nazmi Durbakayım yeniden başkan seçildi.

Ölüm tuzağı yapan müteahhitler cezalandırılsın!

Teknik Yapı Holding ve İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, "Bir Allah’ın kulu ev alırken sorgulamıyor. Müteahhitlerin kendilerine, mevcut 5-6 milyon riskli yapının oluşmasında katkılarının olup olmadığını sorması lazım" dedi.

Nazmi Durbakayım kim Haberi

Nazmi Durbakayım kim

25 Temmuz'da Merkez Bankası politika faizini yüzde 19.75'e indirmişti. İndirimin olumlu etkilerini gören konut geliştiricileri şimdi de Merkez Bankası'nın yeni kararına odaklandı. Yeni fazi kararı 12 Eylül'deki toplantıda verilecek. Sektör temsilcileri faiz indiriminin devam etmesini bekliyor. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Mine Açar'ın haberine göre, yapılacak faiz indiriminin 5 puan olması bekleniyor. Sektör temsilcileri de indirimin devam etmesiyle piyasalaraki canlanmanın daha da artcağını söylüyorlar. 

Merkez Bankası'nın indirim kararından sonra ilk hamle kamu bankalarından geldi. Konut kredisinde yapılan faiz indirimi ertelenen talepleri yeniden harekete geçirdi. Kamu bankaları 500 bin TL'lik konut kredisini vadeyi 180 aya kadar çıkarmıştı ve vade farkı 0.99 olarak belirlenmişti. Kamu bankalarının bu hareketine özel banklarda kayıtsız kalmadı. Konut kredi faizlerini yüzde 1.35'e kadar düşürmüşlerdi. 


AĞUSTOS’TA 2,6 MİLYARLIK KONUT KREDİSİ ÇEKİLDİ

Konut kredisi...