04 / 05 / 2024

nazmi durbakayım vergi

nazmi durbakayım vergi

Ev almak isteyen vatandaşın belini büken yüzde 18 KDV oranından inşaatçılar da dert yanıyor. İNDER, “Dar gelirliye yönelik konutlardan daha az vergi alınsın” diyor..

Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek?

Vergi affından faydalanmak isteyen vatandaşlar Vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı ile hangi borçlar silinecek? Sorularına yanıt arıyor. Peki, Vergi affında son gelişmeler neler? İşte detaylar...

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?

Evini satarak gelir elde eden vatandaşlar hangi vergiyi, ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Siz de "2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

İnşaat sektöründen vergi desteği talebi!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ülkemiz üzerinde de olumsuz etkilerinin olduğunu belirten İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bütün sektörlerde olduğu gibi inşaat sektörü üzerindeki menfi yansımasının da fazla olduğuna ve olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2021'de ev fiyatları artacak mı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.

Nazmi Durbakayım: İnşaat sektörü ok gibi fırlayabilir!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

Nazmi Durbakayım: 2020 gayrimenkulün yılı olacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım 2020 Ocak ayı konut satış verilerinin yayımlanmasından sonra konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Durbakayım; Yatırımcıların harekete geçmesi satışları artırdı." dedi.

2020'de Türkiye'nin gündemi kentsel dönüşüm olacak!

2020'de Türkiye’nin ve inşaat sektörünün gündemi dönüşüm olacak. Bu sürecin doğru işlemesi için fırsatçı müteahhitlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Müteahhidin hatası yüzünden can kaybı varsa bu kasıtlı ölüme sebebiyet sayılsın.” dedi.

nazmi durbakayım vergi Haberi

nazmi durbakayım vergi

Konut kredisi faizlerinin yüzde 0.90 seviyesinde bulunması ve yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi (KDV) ev sahibi olmak isteyen vatandaşları kara kara düşündürüyor. Geçtiğimiz yılı 1 milyon 331 bin konut satışıyla tamamlayan inşaat sektöründe patronlar da yüksek KDV oranından her fırsatta şikayet ediyor. Hatta bu konu İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’ni (KONUTDER) karşı karşıya getirmiş durumda.


UCUZ KONUTA DÜŞÜK VERGİ


III. İnşaat ve Konut Konferansı’nda konuşan İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, lüks ile dar ve orta gelirlilere yönelik yapılan konutlardan alınan KDV’nin farklı olması gerektiğini söyledi. Durbakayım, “Yüzde 18’lik KDV oranını tamamen kaldıralım demiyorum. Ancak bu oran sürdürülebilir ve ödenebilir bir seviyede olmalı” dedi. Durbakayım, Maliye Bakanlığı’na da bu konuda yeni bir sunum...