28 / 04 / 2024

ne tapu

ne tapu

Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, Türkiye’de tapu işlemlerinin online yapılması için yasal hazırlığın tamamlanması ve inşaat firmalarının dijital para ile ödeme kabul etmeye başlaması gibi önerilerde bulundu.

Tapu vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri alıcı ve satıcı ya da vekilleri tarafından yapılıyor. Peki, tapu vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Bir yakını ile ortak mal alanlar sonrasında ifraz işlemi yaparak tapunun bölünmesini talep edebiliyor. Peki, tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu cebri satış ne demek?

Tapuda yapılan işlemlerden biri de cebri satış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu cebri satış ne demek? Hangi belgelerle tapu müdürlüğüne gidilir ve cebri satış harcı ne kadardır?

Arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Bir yatırım aracı olarak görülen arsalar bu yıl da büyük rağbet görüyor. Arsa almak isteyenler tapuda da belli oranlarda masraf ödüyor. Peki, arsa tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

Tapu alım satım işleri her zaman yabancılar arasında yapılmıyor. Bazen aile içinde de tapu devir işlemleri gerçekleşiyor. Bu işlem için ne kadar masraf ödeneceği ise merak konusu. Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı 2022 ne kadar?

Tapu döner sermaye harcı 2022 belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 2022 yılı tarifesinde yeni rakamlar açıklandı. Peki, tapuda işi olan bir vatandaş bu sene döner sermaye ücreti olarak ne kadar ödeyecek? İşte 2022 tapu döner sermaye harcı...

Tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu dairesinde yapılan her işlemde olduğu gibi ipotek koydurma işlemlerinde de belli oranlarda ve miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Yeni yılda tapu ipotek harçlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, tapu ipotek harcı ne kadar 2022?

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

ne tapu Haberi

ne tapu

Gayrimenkul sektörünün büyük veri (big data), yapay zeka ve blok zinciri (blockchain) teknolojileriyle düzenlenmesini, endeksleşmesini ve nihayetinde borsalaşmasını sağlamak için GABORAS, dijital gayrimenkul okuryazarlığı konusunda da organizasyonlar gerçekleştiriyor. Dünya çapında yaygın olarak kullanılan Blockchain teknolojisinin garyirmenkul sektörüne etkileri üzerine yapılan son organizasyona ise Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek katılım gösterdi. İki konuşmacı da Blockchain teknolojisinin gayrimenkul sektörüne getireceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Özellikle tapu işlemlerinin online ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için Blockchain teknolojik altyapısının hazır olduğundan bahseden Barış Özistek, “Türkiye'de bunun gerçekleştirilebilmesi için yasal hazırlığın yapılması gerekiyor. Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın yüzde yüz güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir....