29 / 04 / 2024

neler haczedilemez 2015

neler haczedilemez 2015

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı haciz mevzuatına göre kimi mallar haczedilemiyor. Peki, neler haczedilemez? İşte yanıtı..

Gayrimenkul sektörünü 2016 yılında neler bekliyor?

Çifte seçim, kurdaki dalgalanmalar, maliyet artışları, faizlerin yükselmesiyle yorulan sektör, her şeye rağmen konut satışında rekor seviyelere ulaşılmasıyla 2015’i moralli kapattı. Peki Gayrimenkul sektörünü 2016'da neler bekliyor?

2016 umutları gayrimenkul sektörü için neler vaad ediyor?

2015 yılını bitirmeye saatlerin kaldığı bugün 2016 umutları gayrimenkul sektörü için neler vaad ediyor dersiniz?.. 2015'i değerlendirerek 2016 Hakkı'nda yorumda bulunmak istemiyorum... Geçmiş, geçmişte kaldı...

Emekli TOKİ Evleri 2015 başvuru ve şartları neler?

Dar gelirli ve emekliler, piyasadan daha ucuza evsahibi olabiliyor. Emekli ve dar gelirliler için TOKİ Evleri başvuru şartları neler? Düşük gelirliler TOKİ evlerini nasıl alacak?

Emekli TOKİ Evleri 2015 başvuru ve şartları neler?

Dar gelirli ve emekliler için TOKİ EVLERİ adı altında piyasadan daha ucuza ev temini sağlanıyor. Emekli ve dar gelirliler için Toki Evleri başvuru şartları neler? Düşük gelirli TOKİ evleri nasıl alınıyor? Şartlar neler? İşte cevabı...

İzmir Enternasyonal Fuarı 2015 konserleri!

İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 84. kez kapılarını açıyor. Bu yıl ilk kez Fuar Sanat Sokağı'nın da kurulacağı İzmir Enternasyonal Fuarı 2015 konserleri neler? İşte İzmir Enternasyonal Fuarı 2015 konserleri...

Neler haczedilemez?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı haciz mevzuatına göre kimi mallar haczedilemiyor. Peki, neler haczedilemez? İşte yanıtı..

2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri!

2015 Ocak ayında kentsel dönüşüm kira yardımlarında birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, kira yardımı başvuru koşullarında neler değişti? İşte 2015 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri...

Emlak Konut GYO 2015 hedefleri neler?

2014 yıl sonu aktif toplamı yaklaşık 15 milyar lira düzeyinde olan Emlak Konut GYO, 2015 yılının ilk çeyreğinde 2 bin 100 adet konut satışı yaparak 1.3 milyar liralık ciro elde etti.

İmar yönetmeliği son durum 2015!

İmar yönetmeliklerinde yapılan düzenlemelere göre Yeni İmar Yönetmeliği esasları 1 ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarihte neler değişecek? İşte imar yönetmeliği son durum 2015..

Kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan kimselere sunulan finansal desteklerin başında kira yardımı bulunuyor. Peki, yardım şartlarında neler değişti? İşte kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları..

Kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal desteklerin başında kiar yardımı bulunuyor. 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla kira yardımında bazı şartlar değişti. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında neler değişti?

İcrada tek ev satılır mı?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem olan haciz sürecinde, bazı malların haczedilmesi mümkün olmuyor. Peki, neler haczedilemez? İcrada tek ev satılır mı?

Torba Yasa'da neler var?

Birçok alanda yasal düzenleme yapılmasını öngören Torba Yasa'nın 12 maddesi kabul edilerek, 28. maddeye gelindi. Peki, 2015 Torba Yasa'da neler var? İşte Torba Yasa'da kabul edilen esaslar...

neler haczedilemez 2015 Haberi

neler haczedilemez 2015

Neler haczedilemez?

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak karşımıza çıkıyor.


Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, neler haczedilemez?


İcra ve İflas Kanunu gereğince kimi mal ve haklar hacze konu olamıyor. Haczedilemeyecek mallar şu şekilde sıralanıyor:


1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösterilen mallar,


2. Ekonomik faaliyeti, sermayesinden ziyade bedenî çalışmasına dayanan

borçlunun mesleğini sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya,


3. Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi

kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan

eşyanın birden fazla olması durumunda bunlardan biri,


4. Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için...