07 / 05 / 2024

nemrut dağı turist sayısı 2014

nemrut dağı turist sayısı 2014

Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen Nemrut Dağı, sonbaharın gelmesiyle turizm sezonunu kapatıyor. Geçen yıl 69 bin turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağı, bu yıl 80 bir turist ağırladı...

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

Binlerce lira ödemişlerdi Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Bodrum’da 4 yıldızlı Middle Town ve Palmet Bodrum otellerine ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, mühür vuruldu. 300 turist 43 derece sıcağın altında bavullarıyla saatlerce otellerin önünde bekledi. Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmala

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Yunanistan'da 50 binden fazla turist mahsur kaldı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası nedeni ile Yunanistan'da 50 binin üzerinde turist mahsur kaldı.

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

1 milyon turist hedefleyen Ordu'da sayı 500 bine ulaştı!,

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu yıl başlattıkları '1 milyon turist' kampanyasında, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını 200 binden 2016'da 500 bine çıkarmayı başardıklarını söyledi.

Antalya'nın tesisleri mimarisiyle göz dolduruyor!

Antalya'da turist çekme mücadelesi ile farklılık oluşturma çabasına giren turizm yatırımcıları, sundukları hizmet ve konforun yanı sıra işletmelerindeki mimariyle de turistlerin dikkatini çekiyor.

Nemrut Milli Park'taki günübirlik kamp alanı tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı. Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Nemrut Dağı Milli Park Alanı'nda çalışmalar tamamlandı!

Orman ve Sıı İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Nemrut Dağı Milli Parkı Karadut Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

Adıyaman Nemrut Dağı günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı.

İzmir Nemrut Körfezi Limanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezi “Liman” Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi ve açıklama raporları askıya çıktı...

nemrut dağı turist sayısı 2014 Haberi

nemrut dağı turist sayısı 2014

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve "dünyanın 8. harikası olarak" nitelendirilen Nemrut Dağı, 2 bin 206 metre yükseklikte seyrine doyulmaz manzarasıyla sezonun son turistlerini ağırlıyor.


 "Dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen Nemrut Dağı, sonbaharın gelmesiyle turizm sezonunu kapatıyor.


Kommagene Kralı Antiokus'un mezarının da içinde bulunduğu, dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak da nitelendirilen Nemrut Dağı, sezon sonunda turistlerin akınına uğruyor.


Hava sıcaklığının gündüz 5, gece de eksi 15'e kadar düştüğü Nemrut'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, hava koşullarına rağmen güneşin doğuşu ve batışını ilgiyle izliyor.


Nemrut Dağı, yüksekliği 10 metreyi bulan büyüleyici heykelleri ve metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle Anadolu'nun en çok turist çeken yerleri arasındaki konumunu koruyor.


Geçen yıl 69 bin turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağı,...