27 / 04 / 2024

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 



İngiltere'nin liman kenti Manchester'da yaşayan Josh Kerr ismindeki bir genç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımıyla gündeme geldi. Josh Kerr, Türkiye'nin çok daha ucuz olduğuna dikkat çekti ve 1 ay boyunca Antalya'daki 5 yıldızlı bir otelde kalmanın İngiltere'de yaşamaktan daha karlı olduğunun altını çizdi. 

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan 24 yaşındaki Kerr, İngiltere'de evinin kirası ve faturalarına her ay 950 pound ödeme yaptığını belirtti. 

Kerr, Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde 1 ay kalmanın maliyetinin ise 944 pound olduğuna dikkat çekti. 

 Kiram pahalı, Türkiye de yaşamak daha ucuz diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya da otelde kalacak!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, otele gidiş ve gelişin de 944 pound'a dahil olduğunu aktaran 24 yaşındaki Josh Kerr, otelde 5 yüzme havuzu olduğunu ve yemeklerin de dahil olduğuna vurgu yaptı. 

Otelde pek çok barın ve lokantanın da olduğunu dile getiren Kerr, otelin denize de 300 metre uzakta olduğunu aktardı. 

Kerr, konuya ilişkin paylaşımında "Şaka yapmıyorum, ben Manchester'da kira, vergi ve faturalar için 950 pound harcama yapıyorum. Burada kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yiyebiliyorum. İçecekler ve atıştırmalıklar da var. Benim İngiltere'de ne işim var ki" ifadelerine yer verdi.  

Video kısa bir sürede resmen paylaşım rekoru kırdı ve genç turistin TikTok'ta yayınladığı videosuna fazla sayıda beğeni geldi. 

 Kiram pahalı, Türkiye de yaşamak daha ucuz diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya da otelde kalacak!

Kerr, videosunda, bir ay süreyle istediği tüm yiyecek ve içeceklerle lüks içinde yaşayabileceğini söyleyince, çevrimiçi seyahat acentesinden de genç adama gelip denemesi teklifi geldi. Fakat, Kerr, videoda bahsettiği otelin Mart'a kadar açık olmaması sebebiyle benzer başka bir otele yerleşti. 

Kerr, cumartesi günü otele gitti ve bir paylaşım daha yaptı. Paylaşımında "Bunu gerçekten yaptığıma inanamıyorum. Oturup yurt dışına her şey dahil programla gitmenin evde yaşamaktan daha ucuz olup olmayacağını merak ediyordum ve öyle olduğu ortaya çıktı" diye konuştu. 

Yaratıcı strateji uzmanı olarak çalışan Kerr, kaldığı otelde de tam zamanlı çalışmayı sürdürecek. 

"Yurt dışında çalışmama imkan sunan iş yerim sayesinde sahip olduğum avantajlardan birini kullanıyorum. Günlük çalışma programım hala aynı görünüyor. Türkiye'de saat yalnızca üç saat ileri, bu sebeple İngiltere saatiyle 17:00'de (burada 20:00) kimse arama yapmaz umarım" diyen Kerr, gerçekten isterse havuz kenarındaki bir şezlongda çalışabileceğine, odada özel görüşmeler için bir masa olduğuna dikkat çekti. 

2024 yılı inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı!

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!


Geri Dön