29 / 04 / 2024

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı!

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldığını açıkladı. İşte SED ödemesi ile ilgili merak edilenler...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla sağlanan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ile ilgili önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Bakan Göktaş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, çocuklara ilişkin hizmetlere özel önem verdiklerine ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerine dikkat çekti. 

Gökta, bu kapsamda SED ile çocukları, ailelerinin yanında ve sosyal çevresi içerisinde desteklediklerinin altını çizdi. 

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL lik SED ödemesi yapıldı!

SED ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI

Çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert şeklinde yetişmeleri amacıyla tüm çabalarıyla çalıştıklarını dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bu doğrultuda  çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Şubat 2024'e ilişkin 872,4 milyon TL SED ödemesi gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu. 

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir role sahip olduklarına inandıklarını dile getirdi. 

Göktaş, konuya ilişkin açıklamasını "Aile odaklı sosyal hizmet modellerimiz ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişebilmeleri amacıyla çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL lik SED ödemesi yapıldı!

SED ÖDEMESİ BAŞVURULARI 2024 

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi için başvurular İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortam aracılığıyla da yapılabiliyor. 

Başvuru için gerekli evraklar da dilekçe, T.C. Kimlik Numarası beyanı, gerektiğinde alınabilecek sağlık raporu, öğrenci belgesi, İş-kur ve meslek kurslarına başvuru yapıldığına ilişkin belgeler olarak açıklandı. 

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL lik SED ödemesi yapıldı!

SED ÖDEMESİ NE KADAR 2024?

SED ödemeleri Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereği belirlenen katsayılar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak verilen ekonomik destek miktarı da artıyor. 

Yeni yılda gelen zamlarla beraber, çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 3 bin 571 TL'den, 5 bin 330 Türk Lirası'na yükseltildi. 

Diğer taraftan koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 TL'den 8 bin 895 TL'ye yükseldi. 

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem için tek çareyi açıkladı!

1942 yılında Bebek İstinye yol çalışması ihaleye verilmiş!


Geri Dön