28 / 04 / 2024

1942 yılında Bebek İstinye yol çalışması ihaleye verilmiş!

1942 yılında Bebek İstinye yol çalışması ihaleye verilmiş!

1942 yılında Bebek İstinye yolu üzerindeki istimlak işleriyle yol inşaatının yol çalışmasının bir kısmı tamamlanmış. Bu çalışma 1942 yılının başında bir müteahhide ihale ile verilmiş.



1942'de Bebek İstinye yol çalışmaları devam ediyormuş. O zamana kadar Rumelihisarı mezarlığının yola çıkmış kısmı yıkıltarak bursı yapılmış. Sonra Rumelihisarı vapur iskelesinden Boyacıköy meydanına ve Şişli-Büyükdere birleşme yoluna teşkil eden istinye sırtlarına kadar olan yol da bitmiş. 

BALTALİMANI KOYU TAMAMLANMAMIŞ

Bebek Meydanı'ndan Rumelihisarı mezarlığı Meydanı'nda Haşim Paşa Yalısına kadar uzanan 900 küsür metrelik Rumelihisarı postanesi binası önünden vapur iskelesine kadar uzanan 500 metrelik ve Boyacıköyü meydanından Emirgan Meydanı'na kadar 600 metrelik kısımlar henüz yapılmamıştır. 

Söz konusu haber 1 Ocak 1942 yılında Akşam Gazetesi'nde ''Bebek-İstinye'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Bebek-İstinye

Yeniden bazı kısımların inşası bitti

Bebek İstinye yolu üzerindeki istimiåk işleriyle yol Inmatrın ilk kısmı bitmiştir. Şimdiye kadar Rumelihisarı mezarlığının yola çıkmış kısmi yıktırılarak buram yapılmıştar. Bundan başka Rumelihisarı vapur iskelesinden Boyacıköy meydanma ve Şişli Büyükdere birleşme yolunu takip eden İstinye sırtlarına kadar olan yol da bitmiştir.
Bebek meydanından Rumelihisarı mezarlığı meydanında Haşimpaşa limanına kadar uzanan 900 küsur metre- lik, Rumelihisarı postahanesi binası önünden vapur iskelesine kadar uzanan 500 metrelik ve Boyacıköyü meydanından Emirgan meydanına kadar 600 metrelik kısımlar henüz yapılmamıştır. Bundan başka Baltalimanı koyunun henüs inşası tamamlanmayan bir parçası daha vardır. Bu sahanın inşası da 943 senesi başında bir müteahhide ihale edilecektir.

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

Geri Dön