19 / 05 / 2024

Nerkis Kural kim

Nerkis Kural kim

Mimar Nerkis Kural kimdir? Nerkis Kural, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Nerkis Kural, bugün hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Mimar Nerkis Kural'ın biyografisi bu haberde...

Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kanal İstanbul etrafında kim arsa kapatmış Meclis araştırsın, hodri meydan. Kuralım komisyonu araştıralım, kaç Katarlı, kaç Birleşik Arap Emirliğinden, kaç Arap sermayesi, yandaş AKP müteahhidi çıkacak,  acaba numunelik CHP çıkacak mı?" dedi...

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Oturma ruhsatını kim alır?

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

Ahmet Kural iki işletmenin ortağı oldu!

Oyuncu Ahmet Kural, kazancını yeme içme sektörüne yatırıyor.Oynadığı dizideki rol arkadaşı Cemil Şahin’le birlikte İstanbul Beşiktaş’taki bir kafe-restorana ortak olan Kural, ortaklarıyla aynı isimle bir restoran daha açtı.

Ahmet Kural kafe zinciri kuruyor!

Oyuncu Ahmet Kural, kazancını yeme içme sektörüne yatırıyor.Oynadığı dizideki rol arkadaşı Cemil Şahin’le birlikte İstanbul Beşiktaş’taki bir kafe-restorana ortak olan Kural, ortaklarıyla aynı isimle bir restoran daha açtı.

Tapu harcını kanunen kim öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin eksiksiz gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcını kanunen kim öder? İşte yanıtı..

Kapıcı tazminatı kim öder?

Kapıcıya ödenecek tazminat, 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre hesaplanıyor. Kapıcı giderlerine tüm maliklerin eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, kapıcı tazminatı kim öder? Malik mi kiracı mı?

Recep Tayyip Erdoğan: Gayrimenkul kıymetler ve altın borsası kuralım!

İslam ülkelerine öneride bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gayrimenkul kıymetler ve altın borsası kuralım" dedi. Erdoğan, Tercihli Ticaret Sistemi'nin bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi..

Ahmet Kural Rumalihisarı’ndan kiraladığı daireyi babasına verdi!

Ahmet Kural Rumalihisarı’nda aylık kirası 10 bin dolar olan yalı dairesi kiralamıştı. Kural’ın 1 yıllık kirasını peşin ödediği Boğaz manzaralı daireyi emekli emniyet mensubu babası Mesut Kural için kiraladığı ortaya çıktı.

Nerkis Kural kim Haberi

Nerkis Kural kim

Nerkis Kural kimdir?

Nerkis Kural, İlkokulu TED Ankara Koleji’nde, Ortaokul ve Lise’yi İzmir Amerikan Kız Koleji’nde okudu. 1968 de ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden Lisans (B.Arch ), 1974 de ODTÜ Şehir Planlama Bölümü’nden Master (M.CP.) derecesini, 2009 da ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden doktorasını aldı. 


1968-1970 arasında Şevki Vanlı Bürosu’nda OR-AN Şehri’nin vaziyet planlamasında çalıştı. 1971-1973 de Amerika’da Duncan and Jones Şehir Planlama Bürosu’nda San Rafael Şehri planlamasında rol aldı. Türkiye’ye dönüşünde 1976 yılında Ankara’da eşi İlhan Kural ile açtığı mimarlık ve planlama bürosunda imar planı çalışmaları yaptı. 


Pek çok imar planı, plan raporu, vaziyet planı çalışmaları, kampus planlama çalışmaları, muhtelif gazete ve kitaplarda yayınlanmış yazıları bulunuyor. 1985-1995 arası ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde yarı-zamanlı, 1989-1995 arası Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yarı zamanlı, 1995-2007 arası tam zamanlı...