05 / 05 / 2024

nevşehir kapadokya

nevşehir kapadokya

16 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren Kapadokya Dedeman Otelinde yapılacak olan Turizm Panelinde Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan'ın koordinatörlüğünde bölgede karşılaşılan sorunlar ele alınacak.

Japon turistlerin tercihi Nevşehir Kapadokya oldu!

Nevşehir Kapadokya turist akınına uğradı. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz " Japon turistler 1985'ten beri sonbahardan ilkbahara kadar bölgemize yoğun ilgi gösteriyor" dedi

Kapadokya'da kaçak yapılaşmalar takip edilecek!

Kapadokya bölgesindeki büyük vadiler, uygulanacak projeyle güvenlik birimleri tarafından 24 saat kameralarla takip edilecek ve Kapadokya' da yapılabilecek izinsiz uygulamaların veya kaçak yapılaşmaların önüne geçilecek...

Kapadokya'da 12 milyon yıllık hayvan fosili bulundu!

Nevşehir 'in Gülşehir ilçesinde, yaklaşık 12 milyon yıllık hayvan fosili bulundu. Mevlüt Coşkun, kalıntıların günümüzden 8-12 milyon yıl önce yaşamış olan hayvanların fosilleri olduğunu söyledi.

Nevşehir Avanos'ta konut imarlı arsa satılıyor! Fiyatı gören inanamadı! Kapadokya'da Kasım fırsatı! 

Nevşehir Çalış Belediyesi, Nevşehir ili, Avanos ilçesi, Dicle Caddesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Nevşehir Avanos'taki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Nevşehir'e Kapadokya Arena Stadı geliyor!

Nevşehir Spor il Müdürü Mustafa Ünlüer, ilçeye yeni kazandırılacak 15 bin kişilik yeni stadın müjdesini verdi. Stadın ismi Kapadokya Arena stadı olacak.

Nevşehir'de 150 yıllık konak sanat galerisine dönüştürüldü!

Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Kadriye Çiçek, dedelerinden kalma tarihi konağı, çömlek, mozaik ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nın adı değişti!

"Nevşehir-Kapadokya Havalimanı"nın adı, "Kapadokya Havalimanı" olarak değiştirildi. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nevşehir Belediyesi yer altı şehri ile bölge turizmini canlandıracak!

Nevşehir Belediyesi Başkan Hasan Ünver yönetiminde Kapadokya bölgesinin tarihi geçmişine ışık tutmaya devam ediyor. Nevşehir Belediyesi bir yandan bölge turizmine yönelik önemli kazanımlar sağlamayı da sürdürüyor.

Nevşehir'de 5. yer altı şehri turizme kazandırılacak!

NEVŞEHİR İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu, Nevşehir'de ise Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi.

Nevşehir Kalesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Düşünülen projeler tamamlandığında Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı 6 milyon civarında gerçekleşebilecek, Nevşehir turizmin içerisinde etkin olan bir yer haline gelecek" dedi...

Nevşehir Havalimanı ihalesi 23 Ocak'a ertelendi!

Nevşehir'deki Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devrine ilişkin ihale, 23 Ocak 2015'e ertelendi.Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından yapılan açıklamaya göre Nevşehir/Kapadokya Havalimanı açık artırma usulü ile kiralanac

Nevşehir'de Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen ' Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri' Nevşehir'in Uçhisar beldesinde mevcut bulunan Kapadokya Lodge Otel'de start verdi.

Nevşehir'de bayram öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 75'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal tesisler, Kurban Bayramı öncesinde yüzde 75 doluluk oranına ulaştı. Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde doluluk oranı bayram öncesi artış gösterdi

Nevşehir TOKİ Konutları 'nın kura çekilişi gerçekleşti!

Nevşehir Belediyesi 'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği halinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 'nde yaptırılan 419 konutun kuraları düzenlenen bir tören ile çekildi.

TOKİ Nevşehir Konutları 'nın kura çekilişi gerçekleşti!

Nevşehir Belediyesi 'nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği halinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 'nde yaptırılan 419 konutun kuraları düzenlenen bir tören ile çekildi.

nevşehir kapadokya Haberi

nevşehir kapadokya


NEVŞEHİR 15-22 Nisan tarihlerinde tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Turizm Haftası kutlama etkinlikleri yapılacak. Turizm Haftası kutlama programı çerçevesinde ilimizde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesine bağlı Turizm Fakültesi tarafından da bir panel düzenlenecek, Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'de turizm konusunda yaşanan sorunların masaya yatırılacağı ve konusunda uzman isimlerin bir araya gelerek bu sorunlara çözüm önerilerini dile getirecekleri turizm panelinin bölge turizmi açısından faydalı olması bekleniyor. 16 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren Kapadokya Dedeman Otelinde yapılacak olan Turizm Panelinde Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan'ın koordinatörlüğünde bölgede karşılaşılan sorunlar ele alınacak. 


Kapadokya Muşkara...