05 / 05 / 2024

nevşehir su problem

nevşehir su problem

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akca: "Nevşehr'imiz su kaynakları açısından fakir diyemeyiz, fakat içme suyu temini açısından zorlukları olan bir ilimiz" şeklinde ifadelerde bulundu.

Nevşehir'de müteahhit firma 300 kişiyi dolandırdı!

Nevşehir'de bir grup vatandaş müteahhit firma tarafından dolandırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası, Nevşehir Belediyesi için suç duyurusunda bulunacak!

AKP'li Nevşehir Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi önünde bulunan Osmanlı’dan kalma tarihi binaları yıktı. Mimarlar Odası Ankara Şube üyesi Kemal Kaya belediye hakkında şuç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Nevşehir 2000 Evler'i su şebeke hattı yenilendi!

Nevşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından 2000 Evler Mahallesi’nin bir bölümünde içme suyu ana şebeke hattı yenilenmesi çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar nedeniyle söz konusu bölgede de içme suyu kesintisi yapıldı.

Nevşehir Doyduk Sulama Barajı 16 yıl sonra tamamlandı!

Nevşehir’de proje çalışmalarına 1970’li yıllarda başlanılan ve temeli 1997 yılında dönemin başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atılan Doyduk Sulama Barajı’nda su tutma işlemine başlanıldı.

Nevşehir Gülşehir'e biyolojik atık su arıtma tesisi kuruluyor!

Gülşehir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan, Nevşehir Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin tamamlanmasıyla ilçeye bağlı Oğulkaya, Hamzalı ve Emmiler köylerinin evsel atıkları arıtılarak deşarj edilecek.

TOKİ Başkanı, Kayseri ve Nevşehir'i ziyaret etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kayseri ve Nevşehir’de İdarenin yürüttüğü uygulamaları yerinde inceledi. Turan, Kayseri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Nevşehir'deki yer altı müzesinde Bireyselin Anatomisi sergisi açıldı!

Nevşehir’in Avanos ilçesinde, resim ve fotoğraf sergilerine de ev sahipliği yapan kayadan oyma özel yer altı Çömlek ve Seramik Müzesi’nde Hatice Abalı’nın “Bireyselin Anatomisi” isimli sergi açıldı.

Nevşehir Karayolları Şefliği alanı değerlendirilmeyi bekliyor!

Karayolları Şefliği alanı olarak kullanılan alan yeniden değerlendirilmeyi bekliyor. İl Merkezindeki bu değerli arazinin Nevşehir Belediyesi ya da TOKİ tarafından ne zaman, ne şekilde değerlendirileceği sorusu ise yanıt bulmuş değil.

İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor!

Aydınlatma sektörünün genç ve dinamik ismi Wone Lighting farklı çözüm olanakları ile kamuoyunun dikkatini ve meraklı bakışlarını üzerine çekmeye devam ediyor.İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor.

Nevşehir Uçhisar Kaya Otel 9 yıllık kiralama işi ihalesi 30 Ekim'de!

Nevşehir'de yer alan Uçhisar Kaya Otel, KDV hariç ayda 100 bin TL bedelle 9 yıllığına kiralanacak. Uçhisar Kaya Oteli kiralama işinin ihalesi 30 Ekim 2014 tarihinde yapılacak...

Nevşehir'de Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen ' Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri' Nevşehir'in Uçhisar beldesinde mevcut bulunan Kapadokya Lodge Otel'de start verdi.

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'de başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir' in Uçhisar beldesinde başladı. Türk ve Alman Akademisyenler seminerde buluştu...

Nevşehir Yeni Hizmet Binası 2015'de tamamlanacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 51 bin 486 metrekare kapalı inşaat alanına sahip Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi içinde, iki katlı otopark, ve çok sayıda işyeri yer alıyor.

nevşehir su problem Haberi

nevşehir su problem

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, membran teknolojiyle Kızılırmak suyunun arıtılarak memba suyu kalitesinde içme suyunun Nevşehir'e kazandırılacağını söyledi.


Akca, Avanos ilçesinde bir otelde düzenlenen Nevşehir İl Koordinasyon toplantısına katılmak üzere kente geldi. Toplantı öncesinde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı ziyaret eden Akca, çıkışta valilik binasının bahçesine çam fidanı dikti.


Toplantıda konuşan Akca, Nevşehir'in içme suyu sorununa değindi.

Su kaynakları açısından bölgenin zengin olduğunu aktaran Akca, "Nevşehir'imiz su kaynakları açısından fakir diyemeyiz, fakat içme suyu temini açısından zorlukları olan bir ilimiz. Gerek suyun kalite niceliği açısından gerekse yer üstü ve yer altı suyu yeterliliği açısından. Diğer taraftan orman ve orman alanları Türkiye ortalamasının çok çok altında, yüzde 1,5 orman varlığına sahip bir ilimiz" dedi.


Sınırlı kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek Nevşehir'in hizmetine...