29 / 04 / 2024

Nevşehirde turizm

Nevşehirde turizm

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) heyeti, Kapadokya'yı İspanya'da tanıttı. Heyet üyeler İspanya'nın Castellon Ticaret Odası ile iki ülke arasındaki turizm ve tanıtım ağının geliştirilmesi amacıyla işbirliği yapılmasına dair çalışmalarda bulundu...

Nevşehir Ürgüp'e 230 odalı yeni otel geliyor!

Mustur Turizm tarafından Nevşehir’de inşa edilecek turizm konaklama tesisi projesi resmen başlıyor. 230 oda ve 466 yatak kapasitesinin olacağı proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir'deki 24 arsayı satışa sundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Nevşehir Kozaklı'da yer alan 24 adet turizm tesis arsası satışa sunuldu.

TOKİ'den Nevşehir'e ticari satış birimleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nevşehir Ürgüp Üçgüzeller Mevki Ticari Satış Birimleri, Turizm Danışma, Wc ve Mescit Üniteleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 10 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Nevşehir Müze ve Konferans Salonu inşaatı 2017'de başlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir'de kayadan oyma müze ve konferans salonu olarak projelendirilen ve 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacak olan alanda Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'dan bilgi aldı.

Nevşehir'de Turizm Sempozyumu düzenlendi!

Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen sempozyumda; Uluslararası Turizm Hukuku, Turizmde Gıda Güvenliği, Termal Turizm İşletmelerinde Hizmet Standartları, Turizm Antropolojisi ele alındı.

Nevşehir'de 5. yer altı şehri turizme kazandırılacak!

NEVŞEHİR İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu, Nevşehir'de ise Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi.

Nevşehir'de tarihi bir yeraltı şehri bulundu!

Nevşehir Kalesi'nin eteklerindeki bin 500 dolayında gecekonduyu yıkan TOKİ, yeni binaların yapımına başlayacağı sırada, yeraltında tarihi bir kente rastladı. Bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi...

Nevşehir'de bayram öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 75'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal tesisler, Kurban Bayramı öncesinde yüzde 75 doluluk oranına ulaştı. Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde doluluk oranı bayram öncesi artış gösterdi

Nevşehir'de eko turizm sertifikalı çiftlik ilgi odağı oldu!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, 95 çeşit sertifikalı organik ürünün yetiştirildiği "eko turizm" sertifikalı çiftlik, bölgeye gelen turistlerin uğrak yeri oldu Çiftliğin sahibi Yüksel: "insanlar doğayla iç içe tatil yapmak istiyor" dedi.

Başaran Ulusoy: Turizm geleceği parlak 10 şehirde, yatırım fırsatını kaçırmayın!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Kastamonu, Van, Kars, Trabzon, Mersin, Kütahya, Afyon, Hatay, Adana, Erzincan gibi illerimizin turizm geleceği çok parlaktır. Yatırımcılar, bu şehirlerdeki turizm yatırımı fırsatını kaçırmasın” dedi.

Nevşehir'de termal tesisler bayram tatili için yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye' nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir ' in Kozaklı ilçesinde 7 bin yatak kapasiteli termal tesisler, bayram tatili rezervasyonlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı...

Nevşehir Mayıs ayı turizm faaliyet raporu açıklandı!

Nevşehir il Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Nevşehir Mayıs ayı turizm faaliyet raporu açıklandı.Nevşehir Mayıs ayı turizm faaliyet raporu haberimizde bulunuyor.

Yeşilırmak, Kanal İstanbul benzeri bir çalışma ile turizm gelirini artıracak!

Yeşilırmak projesiyle turizm gelirlerini dörde katlamak isteyen AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, şehirde uzun yıllardan beri hayali kurulan projeyi hayata geçirmekte kararlı...

Nevşehirde turizm Haberi

Nevşehirde turizm

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) heyeti, Kapadokya'yı İspanya'da tanıttı. Heyet üyeleri. İspanya'nın Castellon Ticaret Odası ile iki ülke arasındaki turizm ve tanıtım ağının geliştirilmesi amacıyla işbirliği yapılmasına dair çalışmalarda bulundu. NTSO Yönetim Kurulu üyeleri Yüksel Babaoglu, Kemal Güner, Serhat Cantekin ve NTSO Sicil Müdürü Veysel Donmaz'dan oluşan heyet. İspanya'nın Castellon şehrinde bazı incelemelerde bulunarak ikili görüşmeler yaptı. 


NTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Babaoglu Castellon Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dolares Guillamon, Turizm Komite Başkanı Teresa Prim'in ev sahipliği yaptığı toplantıda Kapadokya bölgesine gelen turist sayısı acısından İspanyol turistlerin önemine dikkat çektiklerini söyledi. Babaoglu. Kapadokya'nın İspanyollar tarafından tanındığını. ancak ikili ilişkilerin sadece turizmde değil ticari ve sosyal alanda artınlmasının her iki ülke için artılar katacağını dile getirdi. Castellon Ticaret Odası Başkan...