28 / 08 / 2024

Nevzat Erol biyografi

Nevzat Erol biyografi

İstanbul Belediye Sarayı'nın mimarı Nevzat Erol kimdir? Mimar Nevzat Erol, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Mimar Nevzat Erol, ne zaman vefat etti? İşte Nevzat Erol'un biyografisi..

Yalova Valisi Muammer Erol'dan deprem açıklaması!

Yalova Valisi Muammer Erol, deprem sonrasında ilk resmi açıklama yaptı. Erol, ''Birimlerimize şu ana kadar can ve mal kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar düşmemiştir" ifadelerini kullandı.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erol Cemal Sönmez vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Erol Cemal Sönmez vefat etti. İ.T.Ü İnşaat Fakültesi 1958 sınıf arkadaşları taziye ilanı yayınladı. 

Nevzat Doğan imar kanununun mutfağında görev yapacak!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın oluşturduğu çalışma grubunda görevlendirildi.

Vivense CEO’su Kemal Erol: Türkiye'nin İkea'sı olacağız!

Türkiye’nin ilk online mobilya satış sitesini kurdu. Tasarımlarını kendisi yapıyor. Küçük üreticilere ürettirip, müşterilerine ulaştırıyor. Vivense kurucu ortağı ve CEO’su Kemal Erol,  "Türkiye'nin İkea'sı olacağız" diyecek kadar iddialı bir girişimci...  

Nevzat Aydın kimdir?

Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın gayrimenkul sektörüne girdi. Aydın, Kopernik Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi'ni 50 bin TL sermaye ise kurdu...

Nevzat Aydın, gayrimenkul sektörüne adım attı!

Yemeksepeti’ni 589 milyon dolara Alman Delivery Hero’ya satan Nevzat Aydın, Kopernik Gayrimenkul adında şirket kurarak gayrimenkul sektörüne adım attı...

Mimarlar Odası'ndan Nevzat Doğan'a ziyaret!

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Dilger, Oya Kaya ve Gülşah Toprak Poyraz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erol Üçer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Erol Üçer 1 Mart 2018 Perşembe günü vefat etti. İTÜ İnşaat Fakültesi 1951 mezunları taziye ilanı yayınlattı. 

Nevzat Doğan, Kentsel Tasarım Semineri'ne katıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kentsel Tasarım Semineri'ne katıldı.

Antalya Büyükşehir'den Şükrü Erol'a konteyner ev!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike’de 70 yaşındaki annesi ile birlikte derme çatma bir evde yaşayan Şükrü Erol’a konteyner ev yardımında bulundu. 

Müteahhit Erol Bilek ve mimar sevgilisi ölü bulundu!

Müteahhitlik yapan Erol Bilek ile inşaat firmasında ortağı da olan mimar sevgilisi Manolya Sarı, evlerinde ölü bulundu.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Hastanesi yarın açılıyor!

Çorum'da inşa edilen Erol Olçok'un isminin verildiği 800 yataklı hastane, yarın Başbakan Binali Yıldırım tarafından resmi açılışı yapılacak.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Hastanesi bu ay açılıyor!

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bu ay hizmet vermeye başlayacak.

Nevzat Erol biyografi Haberi

Nevzat Erol biyografi

Nevzat Erol kimdir?

Nevzat Erol Türk mimar. En tanınmış eseri İstanbul Belediye Sarayı’dır.


En tanınmış projesi, 1953 yılında açılan ulusal mimarlık yarışmasında birincilik ödülü aldığı ve inşa edilen ve de İstanbul’un Saraçhane bölgesinde bulunan İstanbul Belediye Sarayı’dır. 


Bu yapı aynı dönemlerde İstanbul’un Harbiye semtinde inşa edilen ve İstanbul Hilton Oteli ile birlikte Türkiye mimarlık tarihindeki ilk ve en önemli uluslararası stil örneklerinden kabul edilmektedir.


Nevzat Erol 13 Aralık 2003 günü vefat etmiştir. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yer...