03 / 05 / 2024

Nevzat Erol kimdir

Nevzat Erol kimdir

İstanbul Belediye Sarayı'nın mimarı Nevzat Erol kimdir? Mimar Nevzat Erol, yaşamı boyunca hangi işlere imza attı? Mimar Nevzat Erol, ne zaman vefat etti? İşte Nevzat Erol'un biyografisi..

Nevzat Burak Seyrek kimdir? Burak Seyrek kaç yaşında?

Bankacılık sektörünün önde gelen isimleri arasında yer edinen Nevzat Burak Seyrek kimdir? Burak Seyrek kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Erol Sabancı kimdir? Erol Sabancı ne iş yapıyor?

Sabancı ailesinin ikinci kuşak üyelerinden olan Erol Sabancı kimdir? Erol Sabancı ne iş yapıyor? Erol Sabancı yaşıyor mu? İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Turan Erol doktorasını hangi ülkede yaptı? Hangi alanlarda görev aldı?

ASELSAN Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Turan Erol kimdir? Hangi alanda lisans eğitimini tamamladı? Doktorasını nerede yaptı? Hangi görevlerde bulundu? İşte Turan Erol ile ilgili merak edilen her şey...

Hasan Tuncay Erol Kimdir? Hasan Tuncay Erol nereden mezundur?

Hasan Tuncay Erol ne iş yapıyor? Hasan Tuncay Erol’un mesleği nedir? Hasan Tuncay Erol nereden mezundur? İşte detaylar!

Ekrem Nevzat Öztangut kimdir? Nereli? kaç yaşında? 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Nevzat Öztangut kimdir? Kaç yaşında? Ekrem Nevzat Öztangut daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Ekrem Nevzat Öztangut'un eğitim hayatı nasıldı?

Erol Göker Kimdir?

Erol Göker kimdir? Erol Göker’in mesleği nedir? Erol Göker hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Erol Bilecik kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Datagate Bilgisayar malzemeleri Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik  kimdir? Kaç yaşında? Erol Bilecik daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Erol Bilecik'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Erol Bilecik'in hayatına dair merak edilenler.

Nevres Erol Bilecik Kimdir?

Nevres Erol Bilecik kimdir? Nevres Erol Bilecik’in mesleği nedir? Nevres Erol Bilecik hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Erol Kaya Kimdir?

Erol Kaya kimdir? Erol Kaya’nın mesleği nedir? Erol Kaya nereden mezundur? İşte detaylar!

Erol Çarmıklı kimdir?

Nurol Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Çarmıklı kim? Erol Çarmıklı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Erol Çarmıklı'nın biyografisi...

Ekrem Nevzat Öztangut kimdir?

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Nevzat Öztangut kimdir? Ekrem Nevzat Öztangut daha önce hangi görevlerde bulundu?

Nevzat Aydın kimdir?

Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın gayrimenkul sektörüne girdi. Aydın, Kopernik Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi'ni 50 bin TL sermaye ise kurdu...

Ahmet Ender Erol kimdir?

Demir İnşaat’ın Genel Müdürlüğü’ne, İnşaat sektöründe 27 yıllık deneyime sahip olan Ahmet Ender Erol atandı. Peki, Ahmet Ender Erol kimdir?

Nevzat Erol kimdir Haberi

Nevzat Erol kimdir

Nevzat Erol kimdir?

Nevzat Erol Türk mimar. En tanınmış eseri İstanbul Belediye Sarayı’dır.


En tanınmış projesi, 1953 yılında açılan ulusal mimarlık yarışmasında birincilik ödülü aldığı ve inşa edilen ve de İstanbul’un Saraçhane bölgesinde bulunan İstanbul Belediye Sarayı’dır. 


Bu yapı aynı dönemlerde İstanbul’un Harbiye semtinde inşa edilen ve İstanbul Hilton Oteli ile birlikte Türkiye mimarlık tarihindeki ilk ve en önemli uluslararası stil örneklerinden kabul edilmektedir.


Nevzat Erol 13 Aralık 2003 günü vefat etmiştir. Mezarı Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yer...