29 / 04 / 2024

Erol Sabancı kimdir? Erol Sabancı ne iş yapıyor?

Erol Sabancı kimdir? Erol Sabancı ne iş yapıyor?

Sabancı ailesinin ikinci kuşak üyelerinden olan Erol Sabancı kimdir? Erol Sabancı ne iş yapıyor? Erol Sabancı yaşıyor mu? İşte ayrıntılar...



Erol Sabancı, Türk bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden biridir. Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Akbank'ın Yönetim Kurulu Şeref Başkanı, Yönetim Kurulu Danışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Kayseri'de 12 Haziran 1938 tarihinde dünyaya gelen Sabancı, Türk bankacılık sektöründe önemli bir iz bırakmıştır.

Erol Sabancı kimdir? Erol Sabancı ne iş yapıyor?

EROL SABANCI KAÇ YAŞINDA?

12 Haziran 1938'de dünyaya gelen Erol Sabancı, 2023 itibariyle 85 yaşındadır.

EROL SABANCI KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Erol Sabancı ile ilgili Google'da en çok aratılan şey "Erol Sabancı kaç yaşında öldü?" sorusu oldu, bu nedenle vatandaşlar Erol Sabancı'nın yaşayıp yaşamadığını merak ediyor. Erol Sabancı ölmemiştir ve 85 yaşındadır.

EROL SABANCI'NIN ANNE BABASI KİM?

Erol Sabancı, Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin beşinci çocuğudur.

SAKIP SABANCI VE EROL SABANCI KARDEŞ Mİ?

Sakıp Sabancı ve Erol Sabancı kardeştir. Erol Sabancı'nın diğer kardeşleri ise; Hacı Sabancı, Özdemir Sabancı, Şevket Sabancı, İhsan Sabancı'dır.

EROL SABANCI NEREDE OKUDU?

Lise eğitimini Tarsus Amerikan Koleji'nde tamamlamış ve yükseköğrenimini İngiltere'de Manchester College of Commerce'da sürdürmüştür.

EROL SABANCI KARİYERİNE NASIL BAŞLADI?

1960 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra aile şirketi olan Bossa Un Fabrikası'nda iş hayatına adım atan Sabancı, aynı zamanda Bossa Tekstil Fabrikası'nın Finans Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.


Geri Dön