28 / 04 / 2024

Aziz Torun nerelidir? Ne iş yapıyor? Aziz Torun’un hayatı...

Aziz Torun nerelidir? Ne iş yapıyor? Aziz Torun’un hayatı...

Aziz Torun kimdir? Aziz Torun ne iş yapıyor? Nereden mezun oldu? İşte merak edilenler...



Aziz Torun, 1950 senesinde Erzincan’ın Kemah ilçesinde doğdu. 1975 senesinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1976-1982 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda iş müfettişliği görevini yürüttü.

1982 senesinde iş müfettişliği görevinden ayrılarak çalışma hayatına özel sektörde devam etmeye yönelik karar aldı. Daha sonra, kardeşi Mehmet Torun ile beraber Torunlar Şirketler Topluluğunun ilk adımlarını attı.

1977 senesinde piyasaya giren Torunlar Şirketler Topluluğu, kısa sürede Türk gayrimenkul piyasasının önde gelen isimleri arasına adını yazdırmıştır.

Aziz Torun nerelidir? Ne iş yapıyor? Aziz Torun’un hayatı...

1996 senesine kadar orta düzeyde bir şirket olan Torunlar Şirketler Topluluğu, aynı yıl kurulan Toray İnşaat ile beraber resmen çağ atlamıştır. İnşa ettikleri ilk alışveriş merkezi olan Bursa Zafer Plaza'yı üç sene gibi bir sürede bitiren bu firma, 1997 senesinde Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük toptancısı olarak bilinen Gıda İhtiyaç Maddeleri  Ankara  Toptancıları Derneği ile (GİMAT) ortaklığa giderek gıda sektörüne de adım atmıştır. Özellikle bu dönemlerde şirketin şeker ithalatı dönemin medyası tarafından da ilgi görmüştür.

İşte detaylar...


Geri Dön