09 / 05 / 2024

new york tarihi Empire State binası

new york tarihi Empire State binası

Empire State binasındaki çoğu haneye sahip olan Malkins Ailesi, 2800 hissedarı ikna ederek geçen yıl Empire State binasına New York’ta bulunan birkaç araziyi daha dahil ederek bir gayrimenkul ortaklığı şeklinde şirket kurup halka açmışlardı...

New York'un milyarderler sokağında artık evsizler de yaşayacak!

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, olay yaratan bir karar verdi. Manhattan’da milyarderlerin sokağı olarak bilinen bir alanda şuanda kapalı olan ve kullanılamaz vaziyette bulunan tarihi Savoy Oteli’nin evsizler için sığınma evi olarak kullanılmasını reddeden bir alt mahkemenin kararını bozdu.

New York'un en ünlü gökdelenlerinden Chrysler binası satılıyor!

ABD'nin New York kentinde, şehrin en ünlü gökdelenlerinden biri olan Manhattan Adası'nın doğu kısmında bulunan tarihi Chrysler binası satışa çıkarıldı. 

New York’taki Türkevi binasını IC İçtaş İnşaat inşa edecek!

New York Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alan ve yıkımı tamamlanan Başkonsolosluk binasının yerine yapılacak olan Türkevi, 20 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek. Bina; Türk kültürü, tarihi ve mimarisini yansıtacak.

New York Plaza Hotel 1 milyar dolara satılacak!

New York’un efsaneleri arasında yer alan ve 109 yıllık tarihi bulunan Plaza Hotel’in, gelecek ay borçlar nedeniyle açık artırmaya çıkarılacağı ve 1 milyar dolara satılmasının beklendiği kaydediliyor.

New York'taki Westfield Dünya Ticaret Merkezi Ağustos'ta açılacak!

New York’ta 11 Eylül’de saldırıya uğrayan Dünya Ticaret Merkezi’nin yeni garı kısmen açıldı. Gar butik ve restoranlardan oluşan Westfield Dünya Ticaret Merkezi'nin açılış tarihi ise Ağustos olarak belirlendi.

Soho House'un tarihi binası New York Times'ta!

New York Times, Tepebaşı'nda yer alacak Soho House'un hikayesini yazdı. Gazete, bir dönem ABD Konsolosluğu olarak hizmet veren binanın tarihi hikayesine ve yeni sahiplerine değindi.

Nef New York projesi satış tarihi!

Nef New York projesi satış tarihi 2015 yılı sonunda başlayacak olan inşaat çalışmaları ile birlikte çıkması planlandı. Toplam 210 milyon dolar yatırım bedeliyle yükselen proje “Dünyanın En İyi Projesi” ödülüne layık görüldü.

Nef New York projesi MIPIM'de en iyi proje ödülü aldı!

Nef, dünyaya açılma vizyonunda gerçekleştirdiği New York projesiyle gayrimenkulün Oscar’ı sayılan MIPIM’de Architectural Review Future Projects Awards’ta “Yüksek Katlı Binalar” kategorisinde “En İyi Proje” ödülüne layık görüldü.

Türkiye, New York Times Turizm Fuarı'nda stant açtı!

Güney Afrika'nın "altın sponsorluğu'yla birlikte, Türkiye'nin ve ABD'nin Florida eyaletinin "gümüş sponsorluğunda gerçekleştirilen New York Times Turizm Fuarı, ilk gününde, dünyanın değişik bölgelerinden sektör temsilcilerini ağırladı.

Çanakkale, New York Travel Times Show'da tanıtıldı!

Çanakkale ABD'de düzenlenen ' New York Travel Times Show ' Fuarı 'nda temsil edildi. Troia 'nın Arka Bahçesinde Kuş Gözlemciliği projesi kapsamında turizm türleri tanıtıldı.

Türkiye yeni sloganıyla New York Times Turizm fuarında!

Türkiye, yeni sloganı '' Turkey Home '' la New York Times Turizm fuarına katıldı.New York Times Turizm Fuarı New York'taki Jacob Javits Kongre Merkezi'nde açıldı.

New York'taki 5 Pointz binaları yıkıldı!

New York'taki Queens bölgesinde kümlerine göre "grafiti mabedi", kimilerine göre de bir "çirkinlik abidesi" olarak nitelendirilen "5 Pointz" adlı binalar, grafiti sanatçılarının karşı koymasına rağmen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkıldı.

New York’ta Sting’e komşu olmak isteyen Türkler kim?

Ünü Türkiye sınırlarını çoktan aşan iç mimar Şafak Çak Sting’in New York Walker Tower’daki evinin bir bölümünü tasarladı. Sting, Cameron Diaz, Gisele Bündchen gibi ünlüler daire satın alınca jet sosyete de gözünü buraya dikti...

new york tarihi Empire State binası Haberi

new york tarihi Empire State binası


New York'taki tarihi Empire State binası geçen yıl halka arz edildi. Fakat 2800 ortaklı bu binanın başı davadan kurtulmuyor.


Dünyanın en ünlü binaları arasında gösterilen New York’taki Empire State binası davalık oldu. Empire State binasındaki çoğu haneye sahip olan Malkins Ailesi 2800 hissedarı ikna ederek geçen yıl Empire State binasına New York’ta bulunan birkaç araziyi daha dahil ederek bir gayrimenkul ortaklığı şeklinde bir şirket kurup geçen yılın sonlarında halka açmışlardı.


Empire State GYO’nun 2800 yatırımcısı arasında bulunan Hope Ratner ve Mary Jane Fales ise Malkin ailesine dava açtı. Davanın nedeni ise 103 katlı binanın normal bedelinden daha düşük bir fiyata halka arz edilmesi. Yatırımcılar bundan dolayı 500 milyon dolar zarar ettiklerini belirtiyorlar. 


Fales ve Ratner hisse başına 13dolarlık fiyatın çok düşük olduğunu...