16 / 05 / 2024

NGPI santral

NGPI santral

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Kepez ve Santral mahallesi riskli alan ilan edildi!

Antalya Kepez ilçesine bağlı Kepez ve Santral mahalleleri sınırları içerisinde belirlenen alanlar riskli alan ilan edildi. Bakanlar Kurulu'nun kararı bugün 29216 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Birleşik Arap Emirlikleri 4 nükleer santral inşa edecek!

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'nin (BAE) 2020 yılına kadar, 4 nükleer santral inşa etmeyi hedeflediği bildirildi. BAE Nükleer Enerji Kurumu Başkanı Muhammed ibrahim El-Hamadi, başkent Abu Dabi'de düzenlenen "10. Arap Enerji Konferansı"nda konuştu...

Bakan Yıldız'dan 3. Nükleer Santral Projesi'nin yeri ile ilgili açıklama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 3. Nükleer Santral projesi ile ilgili konuştu. Yıldız, 3. (nükleer) santralle alakalı herhangi tespit edilmiş yer bulunmamaktadır." dedi.

Bartın'da yapılması planlanan termik santral için eylem yapıldı!

Bartın’ın Amasra ilçesinde kurulması planlanan termik santral için ağaç kesildiğini öne süren grup, eylem yaptı. Bartın Platformu öncülüğünde Saraydüzü köyünde sağanağa aldırış etmeden toplanan, pankart ve dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Çanakkale'de termik santral başvurusuna tepki!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak 1 termik santral için hazırlık yapılması tarihi ve turistik özellikleri bünyesinde barındıran kentte endişeye yol açtı...

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral daha!

4 termik santralin faaliyet gösterdiği Çanakkale çevresinde yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne, 11 yeni termik santral başvurusu daha yapıldı. Çevreciler olaya tepki gösteriyor.

Çanakkale'ye 11 yeni termik santral yapılacak!

Çanakkale'de faaliyet gösteren 4 termik santrale ek olarak, büyük bölümü yapılaşmanın bulunmadığı doğal koylarda inşa edilmek üzere 11 termik santral başvurusunun yapılması bölge halkında endişeye yol açtı.

Kocaeli Santral kavşağında asfalt çalışması yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi santral kavşağında sinyalizasyon çalışması yaptı. Çalışma kapsamında yenilene kavşakta asfalt uygulaması gerçekleştirildi. Kavşak ve çalıma yapılan devamındaki yol bölümüne yaklaşık bin 500 ton asfalt serildi.

Danıştay Yırca'daki santral için durdurma kararı verdi!

Danıştay Yırca'daki santral için durdurma kararı verdi. Manisa'nın Soma İlçesi Yırcalı köylülerinin avukatı Deniz Bayram, termik santrale yaptıkları itirazı değerlendiren Danıştay 6. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Üçgen 2 Santralı için 6 milyon TL'ye tünel kazıldı!

Işıklar Holding'e ait BND Elektrik, Ordu-Giresun sınırındaki HES'te üretime başladı. 35 milyona mal olan Üçgen 2 Santralı'nda ağaç katliamını önlemek için 6 milyonluk tünel kazıldı..

İskenderun Körfezi'ne 11 termik santral daha yapılacak!

İskenderun Körfezi’nde faaliyette olan 3 termik santralin dışında tam 11 termik santral daha yapılması planlanıyor. Bu 11 yeni termik santral için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından lisans verildi.

Çanakkale Karabiga'ya 5 termik santral yapılacak!

Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga 'da dört santral projesi mevcut iken, bir proje daha yapılacağı ortaya çıktı. 44 kilometrelik sahil şeridinde 5 termik santral yapılacak.

Eskişehir Sivrihisar PTT Hizmet ve Santral Binası 25 Kasım'da ihale ediliyor!

Eskişehir PTT Başmüdürlüğü tarafından Sivrihisar ilçesine bağlı Hızırbey Mahallesi'nde yer alan Sivrihisar PTT Hizmet ve Santral Binası ve arsası 25 Kasım 2014 tarihinde ihale ediliyor...

NGPI santral Haberi

NGPI santral

Şirketin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren NGPI, Türkiye'de de bu alanda yatırım yapacak.


Yılsan Holding, Mineks International ve DCM Energy ile ortaklık kuran şirket, üç aşamalı inşa edilecek ve toplam kapasitesi 100 megavat olacak Jeotermal santrali kuracak.


Santralin 10 megavatlık birinci aşaması 2015, 40 megavatlık ikinci aşaması 2016 ve 50 megavatlık kısmı da 2017 sonunda işletmeye alınacak. Kullanım ömrü 20 yıl olarak planlanan söz konusu santralin toplam maliyetinin 400 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Chirinjeev Kathuria, Türkiye'de doğal kaynakların 20 yıl içerisinde elektrik üretiminde kullanılması için ciddi bir potansiyelin olduğunu belirtti.


Yılsan Holding Başkan Yardımcısı Tuncay Yıldırım ise yerel ihtiyaçları karşılayacak enerji projelerini hayata geçirmeyi kendilerine görev edindiklerini ve Türkiye'de jeotermal enerjiyi harekete...