15 / 05 / 2024

NGPI türkiye jeotermal santral

NGPI türkiye jeotermal santral

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

Türkiye'deki jeotermal konut sayısı 300 bin'e çıkarılması hedefleniyor!

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehir ısıtmasında jeotermal için daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye genelinde 90 bin konutun ısınması jeotermalden sağlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin açılışı yapıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın 2., Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Aydın-Germencik’te açıldı. Jeotermal Enerji Santrali (JES), toplam 232.3 MW üretim kapasitesiyle Türkiye’nin jeotermal enerji üretiminin yüzde 25’ini tek başına sağlayacak.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın'da açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santralinin açılışını yaptı.

Türkiye 3 yeşil enerji sektöründe dünya ikincisi oldu!

Türkiye, alternatif enerjiye yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2013 yılında gerçekleştirilen ek kapasite yatırımlarının milli gelire oranında, hidro güç, jeotermal güç ve solar su ısıtma sektörlerinde dünyada ikinci sırada yer aldık.

ABD'li enerji şirketi Türkiye'ye jeotermal santrali kuracak!

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

Türkiye'de jeotermal kaynaktan 89 bin 563 konutta yararlanılıyor!

Türkiye'de 89 bin 563 adet konut merkezi ısıtmada, 3 bin 130 dönüm alanda seracılıkta jeotermal kaynaktan yararlanılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu konuyla ilgili konuşma yaptı.

Türkiye’nin birçok ilinde jeotermal ruhsat ve kuyu açmada yatırımcının yanındayız!

Türkiye ’ de son yıllarda jeotermal enerjinin öneminin farkına varılmasıyla birlikte gerek kamu, gerekse özel teşebbüs tarafından bu alanda yapılan yatırımlarda hızla artmaya başladı...

Türkiye'de tüketilen elektriğin yüzde 29'u yenilenebilir enerji kaynaklarından!

Türkiye 'de yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payına bakıldığında, hidroelektrik santrallerin ilk sırada yer aldığı görüldü. Hidroelektrik santrallerini, rüzgar santralleri, ve jeotermal enerji santralleri izledi.

Türkiye'de 46 ilde yaklaşık 240 kaplıca tesisi var!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin jeotermal kaynaklar açısından dünyada ilk yedi ülke arasında yer aldığını, Avrupa'da kaynak potansiyeli açısından birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırada geldiğini bildirdi...

NGPI türkiye jeotermal santral Haberi

NGPI türkiye jeotermal santral

Şirketin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren NGPI, Türkiye'de de bu alanda yatırım yapacak.


Yılsan Holding, Mineks International ve DCM Energy ile ortaklık kuran şirket, üç aşamalı inşa edilecek ve toplam kapasitesi 100 megavat olacak Jeotermal santrali kuracak.


Santralin 10 megavatlık birinci aşaması 2015, 40 megavatlık ikinci aşaması 2016 ve 50 megavatlık kısmı da 2017 sonunda işletmeye alınacak. Kullanım ömrü 20 yıl olarak planlanan söz konusu santralin toplam maliyetinin 400 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Chirinjeev Kathuria, Türkiye'de doğal kaynakların 20 yıl içerisinde elektrik üretiminde kullanılması için ciddi bir potansiyelin olduğunu belirtti.


Yılsan Holding Başkan Yardımcısı Tuncay Yıldırım ise yerel ihtiyaçları karşılayacak enerji projelerini hayata geçirmeyi kendilerine görev edindiklerini ve Türkiye'de jeotermal enerjiyi harekete...