06 / 05 / 2024

niğde engelli caddeleri

niğde engelli caddeleri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki yapıların, cadde ve kaldırımların görme engellilere uygun hale getirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşıdı..

TOKİ Niğde Bor 2. Etap engelli son başvuru tarihi!

Niğde Bor 2. Etap Engelli Konutları için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Proje için başvurular 07 Temmuz 2017 tarihi itibariyle kabul edilmeye başlanmıştı.

Niğde Bor 2. Etap engelli başvuru tarihleri!

Niğde Bor 2.Etap 496 adet konut projesi kapsamında yer alan 1 adet konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

Niğde'de yıkılan üst geçit yerine alt geçit yapılacak!

Niğde'de istasyon caddesini İlhanlı Mahallesini bağlayan, her gün binlerce insanın kullandığı eski üst geçit yıkıldı. Daha önceden engelli vatandaşlarında geçiş yapamadığı üst geçit greyderlerle yıkılarak yerine alt geçit yapılacak.

Niğde Devlet Hastanesi, Engelsiz Hastane Projesi kabul edildi!

Niğde Devlet Hastanesi ve Çocuk hastanesi binasının engelli vatandaşlar için düzenlemesi projesi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek.

Türkiye'nin en değerli caddeleri!

İstiklal Caddesi’nde 100 metrekarelik bir mağazanın aylık kirası ortalama 24 bin Euro’ya çıkarken, İstiklal Caddesi’ni sırasıyla Bağdat Caddesi ve Nişantaşı izliyor. İşte, Türkiye'nin en değerli caddeleri!

Niğde- Bor Yolu trafiğe açıldı!

Niğde-Bor Yolunun Üniversite kavşağı ile TOKİ kavşağı arasındaki 4 kilometrelik kesimi tamamlanarak trafiğe açıldı. Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, yeni açılan yolun Niğde halkına hayırlı olmasını diledi...

MTA’nın Niğde'de petrol çıkacak diye açtığı kuyular kapatıldı!

Niğde'de 2007 yılında havza etüdü çalışmalarında bulunan petrol çalışmalkarı hüsranla sonuçlandı. MTA , 7 yıllık bir çalışmanın ardından petrol kuyularını kör kuyular diyerek kapatıp köyden ayrıldı.

TOKİ Niğde Çamardı 3. Etap 212 konut ihalesi 30 Ekim'de yapılacak!

Toplu Konut İdaresi tarafından Niğde Çamardı 3. Etap 212 adet konut ve 1 büfe ihalesi 30 Ekim'de yapılacak. İhalenin ilanı ve tüm detayları haberimizde yer alıyor...

Cem Garipoğlu'nun annesinin Niğde'deki gayrimenkulleri satıldı!

Münevver Karabulut'u öldürmek suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde ölü bulunan Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'na ait, Niğde'deki gayrimenkuller icra yoluyla 98 bin liraya satıldı.

Niğde'ye kentsel dönüşümle 6 bin konut yapılıyor!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın da ziyaret ettiği alanda diğer etapların da hızlı bir şekilde ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacağını belirtti...

Niğde Belediyesi'nden 2 milyon 234 bin 462 TL'ye 2 adet satılık arsa!

Mülkiyeti Niğde Belediyesi'ne ait olan 42.766,59 metrekare ve 31,715,48 metrekare yüzölçümlerine sahip olan arsalar Niğde Belediye Başkanlığı tarafından 27 Ekim 2014 günü saat 14:00'da ihale ediliyor.

Niğde Üniversitesi Kampüsü öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı ihalesi 1 Ekim'de!

Niğde Üniversitesi Kampüsü öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı yaptırılmak üzere ihaleye çıkılıyor. 1 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan ihalede tahmini bedel 33 milyon 591 bin 600 TL...

Niğde Kent Meydanı 26 Eylül'de tamamlanacak!

Niğde'de ilklerin altına imza atmaya devam eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kent Meydanı çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Kent Meydanı projesi 26 Eylül'de tamamlanacak.

niğde engelli caddeleri Haberi

niğde engelli caddeleri



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli'ndeki yapıların, cadde ve kaldırımların görme engellilere uygun hale getirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

Gürer önergesinde "Niğde ilimizdeki görme engelliler için az da olsa mevcut yapılardaki hissedilebilir yüzeylere erişilebilirlik için yapılan düzenlemeler yeterli midir? Kaç cadde ve sokak bu bağlamda kaldırım çalışması yapmıştır. Kaç kamu ve kuruluşun bu yönde yol düzenlemesi vardır?" diye sordu.


Gürer ayrıca "Bağımsız ve güvenle şehrin cadde ve sokaklarında kimseye bağlı olmadan dolaşabilmesi yani, umuma açık cadde ve sokaklarda yer alan kaldırımlar üzerinde erişilebilir bir biçimde Türk Standartları Enstitüsü'nce belirlenen standarlarda hissedilebilir bir biçimde Türk Standartları Enstitüsü'nce belirlenen standartlarda hissedilebilir yüzeyler yapılmış mıdır? Yüzeuler için yapılan çalışmaların TSE belgesi...