20 / 05 / 2024

Niğde Havalimanı pğrojesi

Niğde Havalimanı pğrojesi

NİĞDE Belediye Başkanı Ak Parti’li Faruk Akdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hang Yang ve bu ülkenin 8 firmasının temsilcilerini makamında ağırladı.

Niğde Pınarcık Köyü'nün tapulaştırma projesi mecliste!

Niğde'nin Merkez ilçesinde bulunan Pınarcık köyünün tapulaştırma projesi ile otoyol istimlak bedelinin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'de arazi kavgası: 21 kişi tutuklandı!

Niğde'nin Bor ilçesinde 4 kişinin öldüğü 6 kişinin yaralandığı arazi kavgasında şüphelilerden 21'i tutuklanıp Niğde Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Ankara-Niğde otoyolu 2020'de açılacak!

Niğde Valisi Şimşek, "Gölbaşı'ndan başlayıp, Niğde Gölcük kavşağında sona erecek otoyol tamamlandığında Ankara-Niğde arasında mesafe kısalacak, yolda geçirdiğimiz vakit bize kalacak, daha önemlisi vatandaşlarımız bu sayede daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmış olacak" dedi...

Niğde'ye üniversite hastanesi kurulması mecliste!

Niğde'de üniversite hastanesi kurulmasına yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Niğde'de kalıp tahtası çalarken yakalanan 2 kişi tutuklandı!

Niğde'de bir inşaattan 9 kalıp tahtasını çalarken yakalanan 2 şüpheli, tutuklandı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı...

Niğde havaalanı projesi meclis gündeminde!

Niğde havaalanı projesine ve 2019 yılı için bütçe ayrılıp ayrılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Niğde'deki vergi dairesinde rüşvet operasyonu!

Niğde'de bir vergi dairesinde bir kişiden 500 TL rüşvet aldığı iddia edilen memur M.Ç.’yi suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.

Niğde'ye havalimanı müjdesi!

Niğde'ye giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konuşmasında havalimanı müjdesini verdi..

Niğde bağlantılı yollara ilişkin 4 soru mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Arslan'a Niğde bağlantılı bazı yolların duble yol olarak yapılıp yapılmayacağını sordu..

Niğde Pınarcık'ta toplulaştırmaya dahil edilen arazi sorunu TBMM'de!

Niğde'nin Pınarcık köyünde toplulaştırmaya dahil edilen ve yerine yenisi verilmeyen bir arazinin durumuna ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP'li Gürer, sorularını Bakan Çelik'e sordu..

Niğde Bor'da yeni arıtma tesisi kurulacak!

Niğde'nin Bor ilçesindeki bir dere yatağında meydana gelen köpürme sonucu bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yeni bir arıtma tesisi kuracağını söyledi.

Niğde-Gölcük otoyolu projesinde ödenmeyen kamulaştırma bedelleri mecliste!

Niğde-Gölcük arasında otoyol inşaatıyla tarım alanları alınan Pınarcık köylülerine yapılması gereken ödemeler yapılmaması nedeniyle yaşanan mağduriyet mecliste konu oldu..

Niğde Yeşilova Köyü'nün halı saha ihtiyacı mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Niğde'nin Yeşilova Köyü'ne halı saha ihtiyacı yapılıp yapılmayacağını sordu..

Niğde Havalimanı pğrojesi Haberi

Niğde Havalimanı pğrojesi

Büyükelçi Yu Hang Yang, Çinli firmaların Niğde’de yatırım yapmak istediklerini söyledi. Başkan Akdoğan da yatırımcılara sağladıkları avantajlar hakkında bilgi verdi. Çin’in dünyanın pek çok ülkesinde faaliyetlerini sürdüren 8 büyük firmasının temsilcilerinin yanı sıra, Ticaret ve Protokol Müsteşarı ile birlikte Niğde’ye gelen Büyükelçi Yu Hang Yang, Türkiye’nin her yerini görmek istediğini belirterek şöyle konuştu:


EKONOMİK İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ


"Ancak asıl amacımız, Çinli firmaların Niğde’de yatırım yapmaları halinde ne gibi avantajlarının olduğunu görmek, firmaların burada yatırım yapmaları için destek istemektir. Çin, son 20 yılda Gayri Safi Milli Hasılasını kat kat artıran bir ülkedir. Türkiye de yine son yıllarda önemli gelişmeler yaşayan, gelişimini sağlayan bir ülkedir. Çin Türkiye ile ekonomik işbirliği yapmaya hazırdır. Biz zaten bugün itibariyle Türkiye’nin en büyük üçüncü ticari ortağı konumundayız."


YATIRIMCININ DESTEKÇİSİYİZ


Başkan...