05 / 05 / 2024

niğde öğrenci yurtları

niğde öğrenci yurtları

Niğde İi Genel Meclisi Niğde Üniversitenin yurt sorunu için olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. İl Genel Meclis Salonunda Meclis Başkanı Mahmut Peşin Başkanlığında gerçekleşen toplantıda 5 madde görüşülerek karar bağlandı.

Yaşar: Niğde'de 96 milyon lira harcanarak derslik ve yurtlar yapıldı!

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, eğitimdeki kaliteyi artırmak için teknolojik ve fiziki alt yapıyı en güzel şekilde oluşturmak zorunda olduklarını ifade etti...

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

Öğrenci yurtları depreme dayanıklı değil!

İzmir depreminin yaraları sarılmaya çalışılırken, Sayıştay raporları depreme ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha gündeme getirdi. Uyarılara rağmen karayolları deprem yönetmeliğine göre yapılmamış, öğrenci yurtları da depreme dayanıklı değil. 

Öğrenci yurtlarındaki en büyük sorun, küçük odalar!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında öğrenci yurtları hakkında açıklamalar yaptı.

Öğrenci yurtlarına ilişkin 4 soru TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrenci yurtlarına ilişkin 4 soru hazırladı. Gürer sorularını Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a sordu..

Niğde'de kapatılan köy okulları ve lojmanlar TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan köy okullarına ve binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Özel öğrenci yurtlarına yeni düzenleme!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının yanı sıra öğrenci apartlarını, öğrenci pansiyonları ve öğrenci stüdyo dairelerini de ilgilendiren düzenlemeleri içeriyor..

Niğde'deki apartman ve yurtların kaçında yangın merdiveni var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de binalarda bulunan yangın merdivenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Öğrenci yurtlarının denetimi TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrenci yurtlarının denetimine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Rize'de yeni öğrenci yurtlarının yapımı TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize merkez ve ilçelerinde bulunan öğrenci yurtlarına ve yeni öğrenci yurtlarının yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'de 4 bin kişilik öğrenci yurdu çalışmaları sürüyor!

Niğde Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 4 bin kişilik öğrenci yurdu ile Akkaya Barajı arasında kalan 30 dönümlük alanda peyzaj ve rekreasyon çalışmaları sürüyor.

Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımı açısından yeni fırsat!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, Türkiye’de son yıllarda özel üniversitelerin sayısında hızlı bir artış olduğunu, ancak öğrenci yurtlarının gerek devlet gerekse özel yurt bazında aynı hızla artmadığını ifade ediyor.

Niğde Merkez'de kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Niğde Merkez'de yer alan arsa üzerinde öğrenci yurdu ve sosyal tesis inşaatı yaptıracak.İnşaat bedeli 43 milyon 817 bin TL olarak belirlendi.

Niğde Üniversitesi'ne öğrenci yurdu yaptırılacak!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı, Fertek Köyü, Niğde Üniversitesi Kampüs Yerleşkesi'nde kat karşılığı öğrenci yurdu inşaatı yaptıracak. İşin tahmin edilen inşaat maliyet bedeli 33 milyon 224 bin 141 TL.

niğde öğrenci yurtları Haberi

niğde öğrenci yurtları

Niğde'ye 4 bin 500 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. İl Genel Meclis Salonunda Meclis Başkanı Mahmut Peşin Başkanlığında gerçekleşen toplantıda 5 madde görüşülerek karar bağlandı. 

il Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 50 dönümlük araziye 4 bin kişilik öğrenci yurdu yapılacağını söyledi. İlGenel Meclisine gelen yoğun başvurular üzerine tatilde olan İl Genel Meclisini olağanüstü toplantıyla çağırdıklarını dile getiren Peşin. "Haziran ayı içerisinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Haziran ayı içerisinde aldığımız kararla meclisimizi Temmuz ayında tatil etme kararı almıştık, ama il gelen meclisine gelen yoğun başvurular işlem yoğunluğu sebebiyle önem arz eden konular sebebiyle Temmuz ayı içerisinde almış olduğumuz tatil kakarını iptal ederek ağustos ayına erteledik. Olağan üstü olarak toplandık" dedi. 

Olağanüstü gerçekleşen...