24 / 05 / 2024

niğdeye yapılan derslik sayısı

niğdeye yapılan derslik sayısı

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, eğitimdeki kaliteyi artırmak için teknolojik ve fiziki alt yapıyı en güzel şekilde oluşturmak zorunda olduklarını ifade etti...

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapılan ve yapımı devam eden cezaevlerine ilişkin önerge hazırlandı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2012-2018 arasında yapılan ve yapımı devam eden cezaevlerinin sayısını Bakan Gül'e sordu...

Niğde'de yapılan toplulaştırma çalışmaları mecliste!

Niğde ilinde yapılan toplulaştırma çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da son dönemde yapılan gökdelenler mecliste!

İstanbul'da son dönemde yapılan gökdelenler meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Nevşehir'e yapılan ulaşım yatırımları mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nevşehir'e yapılan ve yapılması planlanan yatırımları meclis gündemine taşıdı..

Emlak vergisi değerlerine yapılan itirazlar TBMM'de!

Emlak vergisi metrekare birim değerlerine yapılan itirazlar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Arkeolojik kazı yapılan alanlara ilişkin 3 soru mecliste!

2010-2016 yılları arasında arkeolojik kazı yapılan alanlarını, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM gündemine taşıdı..

Niğde'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Konya Ovası Projesi'nden gelen katkılarla Niğde'ye yapılan yatırımlar hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi hazırladı..

Engelliler için yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, görme ve ortopedik engelliler için yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya 3 soru sordu.

Niğde'de köy dışında yapılan inşaatlar meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de köy yerleşik alanının dışında yapılan inşaatları meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde hazırladığı soruları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

Nişantaşı'nda tadilat yapılan bina çöktü!

Nişantaşı'nda, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımı gerekleştirilen ve bir süre önce boşaltılan binanın içinde çökme meydana geldi. Tadilat yapılan binanın çökmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

niğdeye yapılan derslik sayısı Haberi

niğdeye yapılan derslik sayısı


Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, eğitimdeki kaliteyi artırmak için teknolojik ve fiziki alt yapıyı en güzel şekilde oluşturmak zorunda olduklarını söyledi.


Müdür Yaşar, Niğde’de Milli Eğitimde son 5 yılda 96 milyon harcanarak derslik ve yurtlar yapıldığını söyledi.


Müdür Yaşar, ‘Öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmek, eğitimdeki kaliteyi artırmak için teknolojik ve fiziki alt yapıyı en güzel şekilde oluşturmak zorundayız. Bu amaçla ilimizde son beş yılda 96 milyon lira harcanarak 44 okulda 664 derslik yapılmış ve 188 okulumuz onarımdan geçirilmiş ve 950 öğrencilik yurt binası yapılarak 5 yıl önce derslik başına düşen öğrenci sayısı 25 iken bu gün bu sayı 21’e düşürülmüştür. Ayriyeten bugün itibariyle 369 okulumuzun 320’si kaloriferli hale getirilmiştir.


2013 yılında, yani geçen yıl sayın milletvekillerimiz ve sayın valimizin destekleriyle...