30 / 04 / 2024

Nigoğos Balyan kimdir

Nigoğos Balyan kimdir

Nigoğos Balyan, Garabet Amira Balyan'ın oğlu ve Sarkis Balyan'ın kardeşidir. Nigoğos Balyan, Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camii, Tophane Saat Kulesi, Dolmabahçe Saat Kulesi'nin mimarıdır. Peki, Nigoğos Balyan kimdir?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Garabet Balyan kimdir?

Garabet Amira Balyan, mimar oğlu Nigoğos Balyan'la birlikte yaptığı Dolmabahçe Sarayı ile anılan mimardır. Garabet Amira Balyan, Çırağan Sarayı, Yıldız Köşkü, Askeri Müze gibi eserler bırakmıştır. Peki Garabet Balyan kimdir? İşte biyografisi...

Nigoğos Balyan kimdir?

Nigoğos Balyan, Garabet Amira Balyan'ın oğlu ve Sarkis Balyan'ın kardeşidir. Nigoğos Balyan, Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy Camii, Tophane Saat Kulesi, Dolmabahçe Saat Kulesi'nin mimarıdır. Peki, Nigoğos Balyan kimdir?

Sarkis Balyan kimdir?

Sarkis Balyan, Çırağan Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Galatasaray Lisesi binası, Yıldız Sarayı Büyük Mabeyin Binası, Çadır Köşkü, Malta Köşkü ve İTÜ Taşkışla Binası'nın mimarıdır. Peki Sarkis Balyan kimdir? İşte biyografisi...

Cemil Yüksekdağ kimdir?

Kardeşi Celal Yüksekdağ ile birlikte 2007’de BTC İnşaat’ı kuran Cemil Yüksekdağ kimdir? Cemil Yüksekdağ inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Cemil Yüksekdağ, hangi okuldan mezun oldu?

Kazım Türker kimdir?

2008 yılının Ankara vergi rekortmeni olmasıyla ün yapan patron Kazım Türker kimdir? Kazım Türker hangi işlere imza attı? İşte Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in biyografisi...

Mesut Sancak kimdir?

Saya Grup şirketi olan Folkart Yapı’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak kimdir? Mesut Sancak, inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Mesut Sancak hangi projelere imza attı?

Miktat Ağaoğlu kimdir?

Ünlü müteahhit Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun babası Miktat Ağaoğlu vefat etti. O döneminin tanınmış müteahhitleri arasında yer alan Miktat Ağaoğlu kimdir?

Cansel Turgut Yazıcı kimdir?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kimdir? Emlakkulisi.com’da yazarlık da yapan Cansel Turgut Yazıcı inşaat sektörüne nasıl atıldı? İşte Cansel Turgut Yazıcı'nın biyografisi...

Varol Tezmen kimdir?

Artaş İnşaat Uluslararası Satış ve Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen kimdir? Varol Tezmen inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Varol Tezmen bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Varol Tezmen'in biyografisi...

Ümit Türüdü Şen kimdir?

Kiler GYO’dan Emaar Türkiye’ye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer olan Ümit Türüdü Şen kimdir? Ümit Türüdü Şen bugüne kadar hangi görevlerde bulundu?

Rıza Kutlu Işık kimdir?

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Rıza Kutlu Işık kimdir? Rıza Kutlu Işık hangi işlere imza attı? İşte Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık'ın biyografisi...

Tümerkan İbiş kimdir?

Gedizler Yapı A.Ş. Ev're Konut Projesi Proje Müdürü olan Tümerkan İbiş kimdir? Ünlü müzisyen İzzet Öz’ün evini restore eden isim olan Tümerkan İbiş hangi işlere imza attı?

Nigoğos Balyan kimdir Haberi

Nigoğos Balyan kimdir

Nigoğos Balyan, 1826 - 1858 yılları arasında yaşamış mimardır. Nigoğos Balyan, Sultan I. Abdülmecit'in mimarlarındandır. En önemli eseri, babası Garabet Amira Balyan'la birlikte yaptıkları Dolmabahçe Sarayı'dır. 


Garabet Amira Balyan'ın oğludur. Balyan ailesinin örgün eğitimden geçen ilk bireyidir. Paris'te Sainte-Barbe Koleji'nde okuduğu ve kolejin müdürü tanınmış mimar H. Labrouste'un favori öğrencileri arasında olduğu bilinmektedir. 


Meslek yaşamı kısa ama verimli geçmiştir. Ailenin mimar olan bütün bireyleri ile birlikte çalışmıştır. 


Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu ve iki Saltanat Kapısı, Ortaköy Camii, Mecidiye Kasrı, Ihlamur Kasrı, Göksu Kasrı, Tophane Saat Kulesi, Dolmabahçe Saat Kulesi ona atfedilen yapılar arasındadır. 


Nigoğos Balyan'ın yapılarının tümü sapasağlam ayakta durmaktadır ve özgünlüklerinden hiç birşey kaybetmeden koruma altına...