10 / 05 / 2024

nijerya Eko Atlantic City

nijerya Eko Atlantic City

'Afrika'nın Dubaisi' olma iddiasını taşıyan ve deniz doldurularak yapılan Nijerya'nın büyük projesi Eko Atlantic City hem doğa hem de insanlar açısından birçok risk taşıyor...

Eko Atlantic City: Afrika'nın ortsında zenginlere özel şehir!

Eko Atlantic City ile Nijerya'da zenginlere özel şehir inşa ediliyor. 300 bin zengine ez sahipliği yapacak şehir, 10 milyon metrekarelik alanda kurulacak.

Anlaşmaya varıldı: Aziz Yıldırım, Nijerya ile sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu DEARSAN ile Nijerya Deniz Kuvvetleri, NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı Karakol Botu için anlaştı. İşte detaylar...

Alfa Atlantic Trans Vinç Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfa Atlantic Trans Vinç Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Ali Yılmaz tarafından kuruldu.

Artan yakıt fiyatları yüzünden Nijerya Havayolları yurt içi uçuşları durdurdu

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da faaliyet gösteren Nijerya Hava Yolları artan yakıt fiyatları gerekçesiyle bugünden itibaren tüm yurt içi uçuşları durdurdu.

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

6. Uluslararası Nijerya İnşaat Fuarı 5-7 Temmuz'da!

6. Uluslararası Nijerya İnşaat, Yapı Malzemeleri, İş Makinaları ve Altyapı Hizmetleri Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Namık Kemal Çiçekoğlu vefat etti!

Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı'nın Yönetici Asistanı Hatice Çiçekoğlu'nun babası Namık Kemal Çiçekoğlu hayatını kaybetti.

7 Eko Group Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

7 Eko Group Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Can    Bozkurt tarafından kuruldu.

Nijerya'da arazi kavgası: 17 ölü!

Nijerya'nın Benue eyaletinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 17 kişi hayatını kaybetti. 

Singapur'da eko akıllı kent inşa ediliyor: Yaşam 2023'te başlayacak!

Doğaya zarar vererek daha fazla yol gidilemeyeceğini bazı ülke ve toplumlar kabullendi. Singapur bunlardan biri oldu. Yeni kurmakta oldukları eko-akıllı kent tüm dünyaya örnek olacak nitelikte...

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika'da mağaza açacak!

Bir süre önce Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da yeni mağazalar açan Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika mağazalarını devreye alacak.

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika’da mağaza açacak!

Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da açtığı mağazalarıyla hedef büyüten Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika’da yeni mağazalar açacak.

Anthenea 'ilk yüzen eko-lüks süit otel' oldu!

“İlk yüzen eko-lüks süit otel” olan Anthenea, 1977 yapımı James Bond filminden esinlenerek, Fransız mimar Jean-Michel Ducancelle tarafından dizayn edildi. 

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısı yaptı. 

nijerya Eko Atlantic City Haberi

nijerya Eko Atlantic City

Bundan on yıl önce Lagos kentinin iş merkezinde denizin doldurulmasıyla başladı Eko Atlantic City projesi. 10 milyon metrekarelik alana kurulan Eko Atlantic City deniz duvarıyla okyanustan korunacak. Aslında şu ana kadar korunacak pek bir şey olduğunu söylemek zor. 2016 yılında projenin büyük bir kısmının tamamlanmış olması planlanıyordu, ancak ortada bina haricinde bir gelişme yok.

Eko Atlantic City nedir?

Mega projenin internet sayfasında projenin birçok problemi birden çözeceği vadediliyor. Bu vaatlerden biri deniz doldurularak kurulan kentin Victoria Adası'nı olası erozyonlardan koruyacağı yönünde. Geçtiğimiz yıllarda Lagos ve Nijerya'nın farklı kentlerinde sık sık nehirler taştı, seller yaşandı.

Projenin vaatlerinden bir diğeri de yeni kentin hem dar gelirli vatandaşlara yönelik hem de yüksek segmentte olmak üzere yaklaşık 250 bin konut sunacağı ve bu şekilde 20 milyon...