28 / 04 / 2024

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika'da mağaza açacak!

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika'da mağaza açacak!

Bir süre önce Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da yeni mağazalar açan Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika mağazalarını devreye alacak.



Doğtaş Kelebek, koronavirüs döneminde ev ve dekorasyona artan büyük ilgiye proaktif çözümleriyle karşılık verdi.

Doğtaş Kelebek tarafından yapılan açıklamaya göre, Doğtaş Kelebek, fabrikalarında ve mağazalarında aldığı yüksek tedbirlere ek olarak yenilikçi mağazacılık uygulamaları sayesinde, yurtiçi ile birlikte yurtdışı yatırımlarını artırdı. Milliyet'te yer alan habere göre, bu süreçte, yüzde 40 olan 2020 büyüme hedef oranlarını yüzde 60’a çıkararak ciro hedefini 1 milyar liraya çıkaran grup, bu yıl 600 kişilik yeni bir istihdam yaratacağını açıkladı.

Bir süre önce Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da yeni mağazalar açan Doğtaş Kelebek’in, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika mağazalarını devreye alacağı, ayrıca Katar, Arabistan ve Hindistan’dan aldığı proje tekliflerini de hayata geçireceği bildirildi. Verilen bilgilere göre grup bu süreçte insan kaynaklarına da şu yatırımları yaptı:

“Artan dış yatırımlar sonucunda Kelebek Uluslararası Pazarlar Direktörü pozisyonuna Serkan Duman atandı. Doğtaş’ta da aynı pozisyona, uzun yıllardır şirket içerinde çalışan Taner Kırcı getirildi.”

Eve bakış değişti

Pandeminin özellikle ilk döneminde evde geçirilen zamanın artması ve hatta tüm hayatın evden götürülmesiyle beraber ev ve dekorasyona bakışın değiştiğini belirten Doğtaş Kelebek CEO’su İsmail Doğan, bu yeni müşteri eğiliminin ev-yaşam markalarında pozitif bir satış grafiği yarattığını belirtti. İsmail Doğan, “Özellikle yurtdışı yatırımlarımıza hız kesmeden devam edecek kadar bir büyüme ivmesi yakaladık. Üstelik hiçbir çalışanımızla yollarımızı ayırmadığımız gibi 600 kişilik ekstra bir istihdam yaratacağız” diye konuştu.


Geri Dön