28 / 04 / 2024

Assu İstinyepark'tan sonra NewYork'ta mağaza açacak

Assu İstinyepark'tan sonra NewYork'ta mağaza açacak

Arda İşler, kendi markası Assu ile İstinyepark'tan sonra NewYork'ta da mağaza açacak



Muhafazakâr kesimin ve siyaset dünyasının pek çok ismine takı tasarlayan Arda İşler, kendi markası Assu ile İstinyepark'tan sonra NewYork'ta da mağaza açacak. İşler, 'Kapalıçarşı'da gizlilik esastır. Müşterilerimize yine evlerinde de hizmet vereceğiz' dedi

Son dönemin en başarılı takı tasırımcılarından biri olarak gösterinen Arda İşler kardeşi Sevan İşler'le birlikte yarattığı Assu markasını yurtdışına taşıyor. Bugüne kadar toptan ve kişiye özel takılar yapan İşler, perakende sektörüne de önümüzdeki günlerde İstinyePark'ta açacağı ilk mağazayla merhaba diyecek.
İkinci mağazayı New York'ta açacaklarını belirten Arda İşler, "Yurtdışından çok müşterimiz var. Onlara New York'ta açacağımız mağazayla hizmet edeceğiz. Daha fazla mağaza açmak istemiyoruz. Takı işi biraz gizlilik gerektirir. Müşterilerimizin bir çoğunun evlerine giderek onlara özel servis yaparız. O nedenle iki mağaza yeterli" dedi.

Altı yıl ustasını seyretti
28 yaşında uluslararası bir üne kavuşan, bugün ünlü siyasetçilerden işadamlarına bir çok müşterisi olan Arda İşler, Kapalıçarşı Nur-u Osmaniye'de yetişmiş. 12 yaşında eğitimini yarım bırakınca  babası onu ustası Kadim Miros'un yanına çırak olarak vermiş. Kadim Ustanın yanında `sadekarlığı' yani değerli metalleri şekillendirip onlara hayat vermeyi öğrenmiş. Ama bu çok da kolay olmamış. Neredeyse altı yıl sadece ustasını seyretmiş. Askerden geldikten sonra da kardeşleriyle birlikte kendi işini ve markası Assu'yu yaratmış. Bugün yanında 30 kişi çalışıyor. Çok zor ve ağır parçaları tasarlamasıyla ünlü. Klasik Osmanlı ve Antik Bizans tarzında elmas, zümrüt ve pırlanta işli takılar yapıyor. Hatta Osmanlı'da sarayda tercih edilen kırmızı altını işleyebilen tek tasarımcı. İsmini vermiyor ama iş dünyasından ve muhafazakar çevreden çok sayıda müşterisi bulunuyor. Birçok siyasetçinin hatta milletvekilinin eşi ondan alışveriş yapıyor.
Takılarını onların evine bizzat kendisi götürüyor. "Kapalıçarşı gizemlidir. Burada gizlilik ve sır tutmak önem taşır. Müşterilerimizle ilgili bilgileri de asla vermeyiz" diye konuşuyor. Arda İşler'in tasarımları 50 gr'dan başlıyor, bazı özel parçalarda 500 gr'a kadar çıkıyor. Tasarımlarında özel elmaslar ve hepsi yurtdışından getirilen zümrüt, yakut, topaz vb. değerli taşlar kullanıyor.

Her takıdan bir tane
Uzakdoğu'dan ithal edilen abonoz ağacından yaptığı takıları da çok meşhur. Her takıdan sadece bir adet üretiyor, çalıştığı ünlü kuyumculardan gelen özel müşterilere zaman zaman kişiye özel tasarımlar yapıyor. Bugüne kadar Ariş, Altınbaş, Atasay, Aspendos gibi sayısız markayla çalışan Arda İşler, önümüzadeki günlerde Damas'a da tasarım yapmaya hazırlanıyor.  Arda İşler'in, geçtiğimiz aylarda İstanbul'da yapılan Milyonerler Fuarı'nda bir yüzüğü 120 bin dolara alıcı bulmuş. 90 bin dolara satışa sunduğu gerdanlığaysa henüz alıcı çıkmamış ama "Eli kulağındadır. Her an satılabilir" diyor.
Arda İşler yaptıkları iş itibariyle krizden çok fazla etkilenmediklerini belirtiyor.  Bu arada Arda İşler'in babası da ünlü bir döküm ustası. Adı Miran İşler. Baba-oğul Papa Türkiye'ye geldiği zaman altından bir katedral de yapmışlar. Katedral bugün Vatikan'da sergileniyor. Bu arada Arda İşler, isteğe göre tabanca, şarap kadehi ve heykel de tasarlıyor.
Satfiye Yuva Kireçci /Radikal


Geri Dön