19 / 05 / 2024

nilüfer İhsaniye plan değişikliği

nilüfer İhsaniye plan değişikliği

Nilüfer İhsaniye'de yaşanan trafik karmaşasına çözüm getirecek plan değişikliği mahalle komitesi tarafından ikinci kez ele alındı, görüş bildiren İhsaniye Mahalle Komitesi kamuoyunda yaşanan tartışmalar üzerine konuyu bir kez daha ele aldı.

Bursa'nın en büyük ilçesi Nilüfer olacak! 

2035 yılında, Ulaşım Master Planı'na göre Nilüfer Bursa'nın en büyük ilçesi olacak. Yeni oluşturulacak sanayi alanlarında da nüfus yoğunluğu artacak.

Bursa Nilüfer'deki kaçak bina yıkılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesindeki Atapark alanına imar planında park olan yere ruhsatsız olarak yapılan binanın yıkımına başladı.

TOKİ Bursa Nilüfer başvuru detayları 2019!

TOKİ Bursa Nilüfer İhsaniye projesinde toplam 280 adet konut bulunuyor. İşte TOKİ Bursa Nilüfer başvuru detayları ve başvuru şartları...

Nilüfer Belediyesi'nden 18.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Nilüfer Belediye Başkanlığı, Göçmen Konutları Güneyi Uygulama İmar Planı dahilinde ‘Konut alanında’ kalan arsasını ihale ile satıyor. İhale 27 Aralık'ta gerçekleşecek..

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nden Nilüfer'e imar ziyareti!

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediyesi heyeti Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek, stratejik plan, imar uygulamaları ve proje çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Nilüfer Konaklı'ya örnek plan!

Başkan Burada projesi kapsamında makamını bu hafta Konaklı Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Konaklı'nın planları hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Konaklı'nın imar planı mahalle sakinlerinin katılımıyla şekillenecek!

Nilüfer Belediyesi ve İsveç Yerel Demokrasi Merkezi iş birliğiyle geliştirilen SymbioCity eğitimleri kapsamında, Konaklı Mahallesi'nin 1/1000 ölçekli imar planı, mahalle sakinlerinin katılımıyla şekil alacak.

Nilüfer İnegazi Köyü'nde çimento fabrikası inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nilüfer'in İnegazi Köyü'ne yapılması düşünülen çimento tesisinin 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ile 1/1000 Öçekli İlave Uygulama İmar Planı'nı onayladı.

Nilüfer'de 600 hak sahibi tapularına kavuştu!

Nilüfer Belediyesi tarafından Yaylacık Mahallesi gelişim alanında 1/1000 ölçekli imar planı kapsammda yapılan çalışmalar tamamlandı.

Nilüfer İhsaniye'de kentsel yenileme yapılacak!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İhsaniye'de kentsel yenileme yapılacağını bildirdi.

Bursa Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi İmar Planı kabul edildi!

Nilüfer Eko-Kent Planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3 defa ret edilince aynı bölge için Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı hazırlandı. Plan Nilüfer Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi tarım arazilerindeki yapıları yıkıyor!

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazım imar planında tarımsal niteliği korunacak alan olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkmaya devam ediyor.

Bursa Nilüfer'de kaçağa geçit yok!

Nilüfer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Şubesi ekipleri, 1/5000 ölçekli uygulamalı nazmı imar planında tarım alanı olarak belirlenen bölgelerde yapılan yapıları yıkıyor.

nilüfer İhsaniye plan değişikliği Haberi

nilüfer İhsaniye plan değişikliği


İhsaniye Mahallesi Sıhhat Sokak’ta yaşanan trafik karmaşasına çözüm getirecek plan değişikliği mahalle komitesi tarafından ikinci kez ele alındı. Sıhhat Sokak’taki plan değişikliği için daha önce toplanan ve değişikliğe ilişkin olumlu görüş bildiren İhsaniye Mahalle Komitesi kamuoyunda yaşanan tartışmalar üzerine konuyu bir kez daha ele aldı.

Nilüfer Kent Konseyi’nin çağrısı üzerine Nilüfer Belediyesi ve İhsaniye Mahalle Komitesi plan değişikliği gündemiyle bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen ve halka da açık olan toplantıda önce Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Sıhhat Sokak’taki plan değişikliği ile ilgili süreci anlattı.

Plan değişikliği ile ilgili yaşanan tartışmalara değinen Başkan Bozbey, “Eski planda yeşil alan yoktu. Yeni planla mahallemiz hem 5726 metrekare yeşil alan kazanacak, hem de çevre daha düzenli ve trafik açısından sorunsuz olacak” dedi.

Tartışma...