11 / 05 / 2024

nisanda olan depremler

nisanda olan depremler

Dünya genelinde bir ay içinde ortalama 1 - 2 kayda değer deprem olurken, nisan ayında bu ortalamanın üstüne çıkıldı ve 13 büyük deprem oldu.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Yaşanan depremler sonrası karavanlara ilgi yoğunlaştı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşlar barınmak için karavanlara yöneliyor. Karavan şirketlerinde üretim yoğunluğu yaşanıyor. karavanlara olan ilgi giderek arttı. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika! 3.8 şiddetinde deprem oldu

Özellikle son dönemlerde ülkenin dört bir yanında olan depremler halkı tedirgin etmeye devam ediyor. AFAD’ın paylaştığı verilere göre, İzmir'de 3.8 şiddetinde deprem meydana geldi.

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 11 Temmuz 2023 güncel depremler!

Türkiye’de olan son depremler günü gününe takip ediliyor ve AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından takip ediliyor. 11 Temmuz 2023 son dakika depremler! Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? İşte son depremler!

Son depremler! Bugün en son nerede deprem oldu? 20 Haziran 2023 deprem olan ilçeler hangileridir?

Deprem mi oldu? 20 Haziran 2023 gününde nerede deprem oldu? Bir günde farklı şiddetlerde depremler meydana geliyor. Bu depremleri de Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın resmi internet sayfalarından öğrenebilirsiniz. İşte son olan depremlere dair detaylar!

13 Haziran Salı deprem listesi! Deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

Son dakika olan depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından listelenmeye devam ediyor. Yaşadığı bölgede deprem olup olmadığını merak eden kişiler son depremler listesine bakarak en son nerede ve kaç şiddetinde deprem olduğu görüntüleyebilir. İşte detaylar!

Malatya'da depremler durmak bilmiyor: Bu sabah iki kez daha sallandı! 4.7 ve 4.5 büyüklüğünde...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da peş peşe şiddetli depremler yaşandı. Malatya'da depremler durmak bilmiyor: Bu sabah iki kez daha sallandı! 4.7 ve 4.5 büyüklüğünde...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Prof. Dr. Naci Görür'den tam 5 ile deprem uyarısı! Hemen tek tek açıklanan bu illere bakın!

Kayseri'de peş peşe tam üç deprem meydana geldi. 4'ün üzerinde olan depremler vatandaşlarda da paniğe neden oldu. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür depremlere ilişkin değerlendirmeler yaptı. İşte o açıklamalar...

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan peş peşe sıraladı: Burada büyük depremler yaşanabilir! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde ağır yıkıma sebep olan depremlerden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıklamalar yaparak uyarılarda bulundu. Ercan "Burada büyük depremler yaşanabilir" dedi. İşte ayrıntılar... 

Naci Görür'den kritik İstanbul Depremi uyarısı!

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yaşanan ve çevre ilçelerden de hissedilen 3.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici" diye konuştu.

nisanda olan depremler Haberi

nisanda olan depremler

Nisanda en düşüğü 6.6 en büyüğü 8.2 olan 13 büyük deprem yaşandı. Aynı dönemde Türkiye'de ise 83 deprem meydana geldi.

Habertürk'ten Şükran Özçakmak'ın haberine göre,her gün dünyanın farklı bölgelerinde en az saatte bir hissedilmeyecek büyüklükte; sadece cihazların kayda geçirdiği depremler oluyor. Normal şartlarda dünyada bir ay içinde ortalama 1 veya 2 kayda değer, hasar verecek boyutta, 6.5 ve üstü büyüklüğünde deprem meydana geliyor. Ancak, nisan ayı bu ortalamanın çok üzerine çıktı; geçen ay bu ölçütte 13 deprem yaşandı. Pasifik Tsunami AlarmMerkezi'nin verilerine göre bunların beşi 7.8 ve üstü büyüklükte depremlerdi.


ŞİLİ 8.2 İLE SARSILDI

İstatistikler, dünyanın bu yılın ocak ayı ila nisan ayı arasında "sismik hareketler" açısından sakin olduğuna ancak 1 Nisan'da Şili'yi sarsan 8.2 büyüklüğündeki depremle hareketliliğin arttığına işaret ediyor. O...