03 / 05 / 2024

nizip caddesi kentsel dönüşüm

nizip caddesi kentsel dönüşüm

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip Caddesi ve etrafındaki işyerleri ile binaları kentsel dönüşüm alanına aldı.

Fatma Şahin: Sarısalkım'a gökdelen isteniyor, yapamam!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yayın politikasında gösterdiği duruşu nedeniyle ekibiyle birlikte Gazetemize teşekkür ziyaretine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bu vesileyle kentin sorunlarını konuştuk...

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Bursa İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı. Proje dahilinde düzensiz yapılaşma ortadan kaldırılacak. 

Bağdat Caddesi'nden kentsel dönüşüm 2020'de yüzde 30 artacak!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İnşaat Zirvesi'ndeki konuşmasında 2020 yılında Bağdat Caddesi’nde ve çevresinde, kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 30 artacağını söyledi...

Gaziantep Nizip Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Nizip Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik yürütülen çalışmalarda gelinen son nokta vatandaşlarla paylaşıldı. 

Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazete Habertürk yazarlarından Mimar Esin Tümer, Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını Cadde'de projeler üreten müteahhit firmalara sordu. İşte,  Mimar Esin Tümer'in yazısı.. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projeleri arttı!

Kentsel yenileme projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış, geçen yıl Bağdat Caddesi'nde ziyaretçi sayısının yüzde 27 azalmasına sebep oldu.

Bağdat Caddesi dönüşüyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları İstanbul'un hemen her bölgesinde devam ediyor. İstanbul'un en prestijli caddelerinden olan Bağdat Caddesi'nde müteahhit firma sayısı kentsel dönüşümle birlikte 100'den 500'e ulaştı..

Antalya'da kentsel tasarım projesi başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi, Meydan Kavşağı ve Ali Çetinkaya caddesine bağlanan alternatif yollarda kentsel tasarım projesine başladı.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski garajlardaki evler yıkıldı ve İnönü Caddesi’ne alternatif yol çalışmaları tüm hızıyla başladı.

Bağdat Caddesi'nde konut stoğu yüzde 15 arttı!

Bağdat Caddesi’ne yakın semtlerde son 5 yıl içinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm, konut stokunun en az yüzde 15 artmasını sağladı.

Antalya Şarampol Caddesi'nde dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Antalya Son Haber Gazetesi köse yazarı Yusuf Katrağ bugünkü yazında Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'ni kaleme aldı. İşte o yazı...

nizip caddesi kentsel dönüşüm Haberi

nizip caddesi kentsel dönüşüm

Nizip Caddesi'nin kuzeyindeki Devlet Demiryollan ile Sani Konukoğlu Bulvan (İpekyolu), batısında İstasyon Caddesi, güneyinde ise Maaşkuyu Caddesi ve Mezbahacı Ökkeş Sokağı'nın bulunduğu alanda kentsel alanı ilan etti. 




KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI İLAN EDİLMESİNİN GEREKÇESİ 

Bölgede bulunan binalann büyük bölümünün planlı ve fenni bir yapılaşmanın ürünü olmayıp, hisseli kadastro parselleri üzerine, imar planına ay kın ve kaçak yapılaşmalar olduğunu tespit eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgeyi kentsel dönüşümde daha güzel bir yapıya kavuşturmayı hedefliyor. 


Alanın kuzey batısında yer alan eski sanayi binalan ekonomik ömrünü tamamlamış, bölgede yaşayanlar ve çalışanlar için risk oluşturduğunu gören yetkililer, "Gaziantep Kalesi'ne 100 metle kadar yakında bulunan sanayi tesisleri bakımsız, düzensiz görünümleriyle, restorasyon çalışmaları ile gün ışığına çıkanlmış kentsel mirasımızı gölgelemekte ve çevresinin turizm merkezi olarak gelişmesinin önünde engel teşkil etmekte....