18 / 07 / 2024

noter elektronik dönem

noter elektronik dönem

Türkiye Noterler Birliği 2014 yılından itibaren Merkezi Arşiv Sistemi'ne geçiyor. Yeni uygulama ile noterde yapılan bütün işlemler elektronik ortamda tek bir merkezde toplanacak ve saklanacak...

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile tapuda sahteciliğin önüne geçilecek. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile ilgili detaylar...

Tapuda üç boyutlu dönem için ilk adım atıldı!

Tapuda üç boyutlu dönem başlıyor. Tapuda üç boyutlu uygulama ile vatandaşlar elektronik ortamda konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkanına sahip olabilecek.

Hamit Demir: Her dönem bir KDV indirimi beklentisi içerisindeyiz!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Her dönem bir KDV indirimi beklentisi içerisindeyiz. Çünkü yüksek oranlar tüketiciyi korkutuyor ve tüketici alım yönünde hareket edemiyor." dedi.

Ümit Çevikbaş: Konut almak için en uygun dönem!

Çevikbaş İnşaat sahibi Ümit Çevikbaş konut alma düşüncesi olan vatandaşlar için şartların en uygun dönem olduğunu belirterek "Konut alma fikri olanların bugünden alması mantıklı olur. Aksi takdirde yarın çok daha yüksek fiyatlara almak zorunda kalacaklar." dedi.

Rönesans Holding 4. Dönem kupon ödemesini yaptı!

Rönesans Holding TRSRNSH11919 ISIN kodlu tahvilin 4. Dönem kupon ödemesini gerçekletirdi.

Konut her dönem en gözde yatırım aracı!

Keten Proje Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin İraöz, gayrimenkulün; ekonominin inişli-çıkışlı olduğu dönemler de dahil her dönem en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu söyledi.

Uzun dönem kiralama yatırımın gözdesi oldu!

Türkiye'de iş yaşamının giderek gelişmesi, uzun dönem kiralama hizmeti veren konaklama tesislerinin artmasını sağladı. Ant Yapı'dan Babacan Holding'e kadar birçok inşaat şirketi bu alana yatırım yaptı.

Tekfen Holding ara dönem faaliyet raporunu yayınladı!

Tekfen Holding tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada ara dönem faaliyet raporunu yayınladı.

Yeşil Yapı Endüstrisi ara dönem sorumluluk beyanını yayınladı!

Yeşil Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi, 1 Ocak 2016 ile 30 Haziran 2016 arasındaki 6 aylık ara dönem konsolide sorumluluk beyanını yayınladı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul ara dönem faaliyet raporunu yayınladı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat ve Sanayi A.Ş, 1 Ocak 2016 ile 30 Haziran 2016 arasındaki ara dönem konsolide faaliyet raporunu yayınladı.

Özak GYO ara dönem faaliyet raporunu yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2016 ile 30 Haziran 2016 arasındaki ara dönem konsolide faaliyet raporunu yayınladı.

Özak GYO ara dönem finansal raporunu yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2016 ile 30 Haziran 2016 arasındaki 6 aylık ara dönem konsolide finansal raporunu yayınladı.

Özak GYO ara dönem sorumluluk beyanını yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2016 ile 30 Haziran 2016 arasındaki 6 aylık ara dönem konsolide sorumluluk beyanını yayınladı.

noter elektronik dönem Haberi

noter elektronik dönem
Türkiye Noterler Birliği 2014 yılından itibaren Merkezi Arşiv Sistemi'ne geçiyor. Yeni uygulama ile noterde yapılan bütün işlemler elektronik ortamda tek bir merkezde toplanacak ve saklanacak.
Vatandasın isini kolaylaştıran sistem ile evrakta sahteciliğin ve kayıtdısılıgın da önüne gecilecek.

Anlaşmazlıkları önlemek için hukuki işlemleri belgelendiren noterlik kurumu baştan aşağı değişiyor. Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye gibi Latin noterlik modelini uygulayan 35 Avrupa ülkesindeki uygulamaları inceleyerek 'değişim projesi' hazırladı. Yeni projenin uygulamaya geçmesiyle noterde yapılan bütün işlemler elektronik ortamda tek bir merkezde saklanacak. Noterlerde yapılan tüm işlemleri elektronik sisteme dahil etmeye hazırlanan TNB, böylece hem noterlerde geçirilen zamanın kısalmasını hem de sahtekarlığın önüne geçmeyi hedefliyor. Merkezi Arşiv Sistemi ile birlikte 2010 yılında pilot uygulamaları başlayan proje 1 Ocak 2014 itibarı ile Türkiye genelinde uygulamaya...