27 / 04 / 2024

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile tapuda sahteciliğin önüne geçilecek. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile ilgili detaylar...



Tapuda yeni dönem resmen başladı. Pek çok kişi tarafından merak edilen  Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) ile tapuda sahteciliğin önüne geçilecek. Düzenleme hakkında önemli açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı detaylı bilgiler de verdi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve daha önce pilot uygulamaları yapılan sistemin artık Türkiye genelinde kullanılmaya başlandığını söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi ile yeni kimlik kartlarında yer alan biyometrik vesikalık fotoğraf, parmak izi gibi bilgiler karşılaştırılabildğini söyledi.

Tapuda yeni dönem başladı! Tapu sahipleri dikkat!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Özelmacıklı yaptığı açıklamada tapu müdürlüklerine işlem için gelen vatandaşlar yeni kimlik kartlarını POS cihazı şeklindeki Kimlik Doğrulama Sistemine takıyor, parmak izleri ile sistemdeki verilerle karşılaştırıldığını belirtti. Mustafa Özelmacıklı işlem yapmak isteyen kişinin doğru kişi olup olmadığı sistem üzerinden teyit edildiğini de kaydetti.


Geri Dön