29 / 04 / 2024

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri kiraları 1 senelik peşin istiyor!

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri kiraları 1 senelik peşin istiyor!

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri, düzenli ödenmez korkusu ile kirayı yıllık istemeye başladı. Ev sahipleri, "Yerli yabancı fark etmez yıllık ödeme almadan evi vermem" diyor! İşte detaylar...



Ev sahipleri, düzenli ödenmez korkusu ile kirayı yıllık istemeye başladı. Geçmişte yabancıya yönelik bu isteği artık tüm sektöre yayıldığını belirten emlakçılar, “Mülk sahibi fiyatların ne kadar arttığını biliyor, kirayı tahsil edememekten çekiniyor. ‘Yerli yabancı fark etmez yıllık ödeme almadan evi vermem’ diyorlar. Zaten bütçesine uygun ev bulamayan vatandaş bu şartı duyunca mecburen geri dönüyor. Genelde yabancılar kiralıyor” ifadelerini kullandı.

Kiralık ev sektöründe hareketlilik devam ediyor. Fahiş zam istekleri, evi yüksek fiyatla başkasına kiralamak için gerçekleştirilen tahliye baskıları hâlâ devam ederken, son dönemde kiraların tahsil edilememesi sorunu da yükselmeye başladı. Pek çok Ev Sahibi talebi fırsata çevirip yüksek fiyatlarla kiralama gerçekleştirse de, ardından düzenli ödeme alamamaktan dertli. İşte bu yüzden çok sayıda mülk sahibi artık yıllık peşin kira istiyor. Geçmiş senelerde yabancı vatandaşlar için olan bu uygulama artık herkes için geçerli olmaya başlıyor. Ev sahiplerinin bu yolla kira gelirini garanti altına aldığını açıklayan emlak danışmanları “Mülk sahibi fiyatların ne kadar arttığını biliyor, düzenli ödeme alamama riskini görüyor. O nedenle yıllık ödeme almadan evi vermiyor” şeklinde konuştu.

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri kiraları 1 senelik peşin istiyor!YOKSA EVİ VERMEM’

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; İstanbul Ispartakule'de faaliyet gösteren Emlak Danışmanı, yabancılarla başlayan peşin kira talebinin nasıl genele yayıldığını bildirdi. Emlak danışmanı, eskiden sadece yabancı vatandaşlardan yıllık kira istendiğini bunun nedenin ise ödemeden gideceklerine duyulan endişe olduğunu bildirdi. Ülke de bulunan yabancı sayısı artınca yıllık kira istemi de arttığını belirten danışman, "Şimdi bize ev sahipleri ‘kim gelirse gelsin peşin almadan evi vermem’ diyor. Neden dediğimizde ise ‘Kiracı ile uğraşamam’ yanıtını alıyoruz. Düzenli ödeme alamamaktan çekiniyorlar." ifadelerini kullandı.

Kiraların geçen yıl keskin bir şekilde yükseldiğini, bu nedenle yıllık kiranın önemli bir miktar olduğunu belirten danışman, eskiden 2 bin TL'ye mal olan bir ev için toplu ödeme pek mantıklı bulunmadığını kaydetti. Evin fiyatı şimdi 8 bin TL'yi bulunca, toplu olarak satın almanın cazipleştiğini belirtti. Danışman son olarak, Ancak ev bakmaya gelen vatandaşlar bu rakamı karşılayamıyor. Ağırlıklı olarak yine yabancı tamam diyerek kiralıyor. dedi.
 


Geri Dön