13 / 05 / 2024

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri kiraları 1 senelik peşin istiyor!

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri kiraları 1 senelik peşin istiyor!

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri, düzenli ödenmez korkusu ile kirayı yıllık istemeye başladı. Ev sahipleri, "Yerli yabancı fark etmez yıllık ödeme almadan evi vermem" diyor! İşte detaylar...



ÖDEMEZ KORKUSU

Halkalı bölgesinde faaliyet gösteren bir diğer emlak uzmanı ise ev sahipleri ve kiracı arasında meydana gelen anlaşmazlıklara dikkat çekerek şunları açıkladı: 

“Bugün piyasada ‘kiracı düzenli ödeme yapmaz’ korkusu var. Bu nedenle 6 aylık ya da yıllık peşin istiyorlar. Kira geliri ile geçinen ya da kredi ödemesi olan ev sahibi düzenli ödeme alamamaktan endişe ediyor. Lüks sitelerde de, mahalle arasında 30-40 yaşında apartmanlarda da peşin talep ediliyor. Eskiden genel uygulama 1 ya da 2 kira depozitoydu. Şimdi 3 depozito altında isteyen yok.” İstanbul Bahçeşehir’deki bir başka sektör temsilcisi ise, “Geçmişte kötü tecrübe yaşayan ev sahipleri bu yolu seçiyor. Bunu önlem olarak görüyorlar”

Kiralarda yeni dönem başladı! Ev sahipleri kiraları 1 senelik peşin istiyor!EMLAKÇILAR DA TAVSİYE EDİYOR

Kadıköy Fikirtepe’de konumlanan bir emlak danışmanı ise kimi zaman ev sahiplerine kendilerinin bu teklifle gittiğini bildirdi ve şu bilgileri paylaştı: “Evini kiraya vermek isteyenlere bizler ‘yıllık verelim’ diyoruz. Kiralık ev bakmaya gelene de önce yıllık seçeneğini sunuyoruz."  Geçmişte çok kötü örnekler yaşandığını belirten emlak danışmanı,  "Kira, aidat ödemeyenler, evi harabe halde bırakanlar oldu. Bu şekilde mal sahibini korumuş oluyoruz. Gelir seviyesi iyi olan vatandaş kabul ediyor. Ama çoğunluk duruma tepki gösteriyor.” dedi.


Geri Dön