28 / 07 / 2024

noter harç listesi

noter harç listesi

2013 yılında noter harçlarının hangi seviyelerde olduğunu öğrenmek için haberimizi okuyun. İşte noter harçları 2013...

2023 TOKİ müstakil arsa kura sonuçları isim listesi... Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

2023 TOKİ müstakil arsa başvuru sonuçları tek tek açıklanmaya devam ederken, sim listesi noter huzurunda ve Youtube canlı yayınıyla belirleniyor. Hak sahibi belirleme kura sonuçları çekiliş sonrası e-Devlet’ten sorgulanabilecek. İşte, 2023 TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları...

Evlenecek olanların dikkat! TeknoSA’da beyaz eşya seti indirimde! TeknoSA 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Düğün mevsiminin tam da ortasındayken, yeni evli çiftler harıl harıl en uygun beyaz eşyayı nereden alabilirim diye düşünürken, uygun fiyatlı kaliteli beyaz eşyalarını araştırıyoruz. İşte TeknoSA 28 Ağustos 2022 fiyat listesi…

Son dakika! 2022 – 2023 yılı harç ücretlerine şok zam! İşte güncellenmiş harç ücretleri listesi

Son dakika… YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci öğretimdeki harç ücretlerine zam yapıldı. 2022 – 2023 yılı harç ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar…

Noter vasiyetname ücreti 2022!

Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden belli tutarda harç tahsil ediyor. Peki, noter vasiyetname ücreti 2022 ne kadar?

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

Mısır'da yeni vergi ve harç önergesi onaylandı!

Mısır parlamentosu, devlet gelirlerini artırmak için yeni vergi ve harç önergesini onayladı. Harç artışlarının içerisine noter hizmetleri, otel ve tatil köylerindeki eğlence etkinliklerini dahil ediliyor.

TOKİ Kayaşehir 2019 kura sonuçları açıklandı! İşte isim listesi!

TOKİ Kayaşehir 2019 projesindeki 2+1 nitelikli 2 bin 338 konutun kurası çekildi. TOKİ Kayaşehir 2019 kura sonuçları noter huzurunda açıklandı. İşte isim listesi...

TOKİ Mersin Mezitli 2019 kura sonucu kazananlar listesi!

TOKİ Mersin Mezitli 2019 kura sonucu kazananlar listesi noter huzurunda açıklanıyor. Projede yer alan 262 adet dairenin yeni sahipleri belli oluyor.

Kırşehir Kındam TOKİ kura sonucu 7 Mayıs 2019 kazananlar listesi!

Kırşehir Kındam TOKİ kura sonucu noter huzurunda açıklanıyor. 250 aile ev sahibi oluyor. İşte Kırşehir Kındam TOKİ kura sonucu 7 Mayıs 2019 kazananlar listesi...

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Noter harçları 2017!

2016 yılında uygulanacak noter harçları, 75 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte noter harcı 2017..

Gödene TOKİ Konya Meram kura sonuç listesi!

Gödene TOKİ Konya Meram kura sonuç listesi yayınlandı. Bugün noter huzurunda satışa sunulan projede yüzde 12 peşin alımlarda kalan bedel için 180 ay vade uygulanıyor.

Noter harçları 2016!

2016 yılında uygulanacak noter harçları, bugün açıklandı. Peki, taşınmaz mallar ile ilgili olarak imzalanan sözleşmelerin noterde onaylatılması halinde ödenecek noter harçları 2016 ne kadar?

noter harç listesi Haberi

noter harç listesi


2013 yılı içinde noterde yapılacak işlemlerde cebinizden ne kadar miktar çıkacak? Noter harçları 2013 listemize bakarak sorunun yanıtını alabilirsiniz. 


Noter Harçları :


I. Değer veya ağırlık üzerinden alınan nispi harçlar:

1.Muayyen bir meblağı ihtiva eden her nevi senet, mukavelename ve kağıtlardan beher imza için (Binde 1,13)

Bütün imzalar için bu suretle alınacak harcın toplam miktarı (50,45 TL)'den az, (25.874,70 TL)'den çok olamaz.


2. Emanet harçları:

Saklanmak üzere noterlere tevdi edilen değeri belli emanetlerden (Binde 2,27)

"Harç miktarı (3,75 TL)'den az olamaz, harç yıllık olarak hesaplanır. Bir yıldan fazla olan her yıl için ilave olarak yarı harç alınır. Yıl kesirleri tam itibar olunur."


3. Gayrimenkul ve menkullerin idaresi harcı: (Binde 4,55)

Harç yıllık olarak hesaplanır, bir...