04 / 05 / 2024

noter harcı

noter harcı

Taşınmaz mallar ile ilgili olarak imzalanan sözleşmelerin noterde onaylatılması halinde, belli oranlarda noter harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı noter harçları ne kadar? İşte yanıtı..

Noter harçları 2013!

2013 yılında noter harçlarının hangi seviyelerde olduğunu öğrenmek için haberimizi okuyun. İşte noter harçları 2013...

Veraset ilamı noter ücreti 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra geriye yasal olarak bıraktığı mirasçıları ve bu mirasçıların pay oranlarını gösteriyor. Veraset ilamı noter ücreti 2021 ne kadar? İşte veraset ilamı harcı 2021...

Konutta fazladan ödenen noter gideri geri alınabilir!

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı İzzet Doğan, konutta KDV ve tapu harcı indirimi döneminde fazladan ödenen noter giderinin geri alınabileceğini söyledi.

Gayrimenkul satış vaadi noter harcı 2017!

Alıcı ve satıcı arasında imzalanan gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinin noterlerce düzenlenmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi noter harcı 2017 ne kadar?

Noter harçları 2017!

2016 yılında uygulanacak noter harçları, 75 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte noter harcı 2017..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2016!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, genellikle bir gayrimenkulü ileri bir tarihte satın almak için yapılıyor. Bu sözleşme noterde yapılıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2016 ne kadar?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devretmeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici müteahhit arasında noter huzurunda imzalanıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Kira sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında, belirli ve belirli olmayan bir süre için kira sözleşmesi yapılabiliyor. Bu sözleşmeyi noter huzurunda imzalayan kimseler belli bir harç ödüyor. Peki, kira sözleşmesi noter harcı 2015 ne kadar?

Noter harçları 2015!

Taşınmaz mallar ile ilgili olarak imzalanan sözleşmelerin noterde onaylatılması halinde, belli oranlarda noter harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı noter harçları ne kadar? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015!

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince, yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı muaf oluyor. İşte kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerlilik kazanabilmesi için noterde düzenlenmesi gerekiyor. Noter yapıldığından işlemin bir maliyeti oluyor.Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanma zorunluluğu olmamak ile birlikte; Kira sözleşmesinin noterde imzalanması durumunda belli oranlarda noter harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Eksik ödenen tapu harcı cezası!

Tapu dairesinde yapılan devir hizmetine karşılık olarak tapuda belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi durumunda ceza kesiliyor. İşte eksik ödenen tapu harcı cezası..

noter harcı Haberi

noter harcı

Noter harçları 2015!

Taşınmaz mallar ile ilgili olarak imzalanan sözleşmelerin noterde onaylatılması halinde, belli oranlarda noter harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı noter harçları ne kadar?


Noter harcı 2015..

I. Değer veya ağırlık üzerinden alınan nispi harçlar:

1.Muayyen bir meblağı ihtiva eden her nevi senet, mukavelename ve kağıtlardan beher imza için (Binde 1,13)


Bütün imzalar için bu suretle alınacak harcın toplam miktarı (57,60 TL)'den az, (29.610,20 TL)'den çok olamaz.


2. Emanet harçları:

Saklanmak üzere noterlere tevdi edilen değeri belli emanetlerden (Binde 2,27)


Harç miktarı (4,10 TL)'den az olamaz, harç yıllık olarak hesaplanır. Bir yıldan fazla olan her yıl için ilave olarak yarı harç alınır. 

Yıl kesirleri tam itibar olunur.


3.Gayrimenkul ve menkullerin idaresi harcı: