16 / 05 / 2024

Nurettin Canikli Varlık Fonu açıklaması

Nurettin Canikli Varlık Fonu açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklama yaptı. Canikli, açıklamasında Türkiye Varlık Fonu'ndan sonra ekonomik işleyişte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Nurettin Canikli: 19 yılda 60 milyon insan yeni konut sahibi oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birey ve toplum olarak da zenginleştiğini, 19 yılda üretilen 12 milyon konutla yaklaşık 60 milyon insanın yeni konut sahibi olduğunu söyledi.

Dn Varlık Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dn Varlık Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Nurettin Çelik tarafından kuruldu.

Varlık Yönetimi Eğitim Semineri 27 Şubat'ta!

GYODER Akademi Varlık Yönetimi Eğitim Semineri 27 Şubat 2017 Salı günü verilecek.

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 500 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verdi.

Katılım Varlık Kiralama 200 milyonluk kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 200 milyon TL tutarında ve 728 gün vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı SPK tarafından onaylandı. 

TF Varlık Kiralama kira sertifikasının 4.4 milyonluk geri ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama A.Ş. kira sertifikalarının 4 milyon 485 bin 616.44 MYR tutarlı altıncı getiri ödemesini yaptı...

TF Varlık Kiralama 150 milyonluk kira sertifikası sattı!

TF Varlık Kiralama 150 milyon TL nominal değerdeki, 174 gün vadeli kira sertifikalarının satış işlemlerini tamamladı. 

TF Varlık Kiralama 80 milyonluk kira sertifikası ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 80 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının itfa ve getiri ödemesi gerçekleştirildi.

Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

Katılım Varlık Kiralama A.Ş., 200 milyon TL tutarında ve 2 yıl vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu.

TF Varlık Kiralama kira sertifikalarının 1. getiri ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama 150 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının 1. getiri ödemesini gerçekleştirdi.

Vakıf Varlık Kiralama, kira sertifikası ihracı için başvuru yapacak!

Vakıf Varlık Kiralama, 5 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak SPK ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verdi. 

TF Varlık Kirama kira sertifikası ihracı için başvuru yapacak!

TF Varlık Kirama, 350 milyon dolar ile 450 milyon dolar arası tutarda, 5 yıl veya üzeri vadede yurt dışında satılmak üzere kira sertifikaları ihraç edilmesine ve bu ihraç tavanına ilişkin olarak gerekli izinlerin alınması için başvuru yapacak...

TF Varlık Kiralama 85 milyonluk kira sertifikasının 3. ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 85 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının 3. getiri ödemesi yapıldı.

Nurettin Canikli Varlık Fonu açıklaması Haberi

Nurettin Canikli Varlık Fonu açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Varlık Fonu'ndan sonra ekonomik işleyişte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına işaret ederek, Fon'un Türkiye'nin ekonomik kaynaklarıyla birlikte küresel oyuncu olarak dünya arenasına çıkışının ve ekonomik bağımsızlığının, güçlü, iddialı, rasyonel, tutarlı ve dengeli bir sistemle tüm dünyaya ilan edilmesi projesi olduğunu belirtti.


Canikli, yazılı açıklamasında Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye Varlık Fonu'nun kamunun donuklaşmış varlıkları üzerinden likit kaynaklar oluşturarak, büyük, stratejik ve teknolojik yatırımlar için uzun vadeli finansman üreteceğine işaret eden Canikli, bunun, gelir getiren varlıkların gelirlerinin konsolide edilerek kaynak oluşturulması ve "çağ atlatacak" yatırımlara kanalize edilmesi projesi olduğunu ifade etti.


Fon'un, "ekonomik sabotajlar ve saldırılara karşı güçlü bir kalkan oluşturma projesi" olduğunu vurgulayan Canikli, "Türkiye'nin ekonomik kaynaklarıyla birlikte küresel oyuncu olarak dünya arenasına çıkışının projesidir....