05 / 05 / 2024

Nursultan Nazarbayev kimdir

Nursultan Nazarbayev kimdir

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'ye ilişkin kompleksin inşası Cumhurbaşkan Nursultan Nazarbayev'in katıldığı törenle başladı. EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.

Türk müteahhitleri Kazakistan'a yatırım yapıyor!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Türkiye’ye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette, Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan'da üstlendiği projeler konuşulacak.

Astana Finans Merkezi resmen açıldı!

Astana'yı Orta Asya'nın finans merkezi haline getirmesi hedeflenen Astana Finans Merkezi Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı

Kazakistan'ın yatırım hacmi 250 milyar dolar!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesine yapılan toplam yatırım hacminin 250 milyar doları aştığını ve 1995 yılından bu yana halkın gelirinin 40 kat arttığını bildirdi.

Kazakistan'a 518 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev (ortada), ekonominin çeşitlendirilmesinin bir parçası olan sanayileşme programı kapsamında 175 milyar tengelik (Yaklaşık 518 milyon dolar) 30 yatırım projesinin faaliyetine start verdi.

Türkler Kazakistan'da 20 milyon dolarlık projelere imza attı!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in resmi davetiyle bulunduğu Astana'da düzenlenen İş Forumu'nda söze ikili ticari ilişkilerden girdi..

Kazakistan EXPO 2017'ye hazırlanıyor!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'ye ilişkin kompleksin inşası Cumhurbaşkan Nursultan Nazarbayev'in katıldığı törenle başladı. EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.

Suada’da yer alan ‘G Balık Reina’ Kazakistan’a taşındı!

Bir İstanbul seyahati sırasında Boğaz’da yediği balığın tadı damağında kalan Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev istedi, ‘Suada ’da yer alan ‘G Balık Reina’ Kazakistan’a taşındı.

Raif Ali Dinçkök kimdir?

Akiş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Raif Ali Dinçkök kimdir? Raif Ali Dinçkök, inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl atıldı? Raif Ali Dinçkök hangi işlere imza attı?

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Kaan Borucuoğlu kimdir?

Tahincioğlu Gayrimenkul’den Proyebeyaz Gayrimenkul’e transfer olan konut profesyoneli Kaan Borucuoğlu kimdir? Kaan Borucuoğlu ne zaman Proyebeyaz Gayrimenkul’e geçti? Kaan Borucuoğlu'nun inşaat sektöründeki deneyimleri nelerdir? İşte Kaan Borucuoğlu...

Ozan Balaban kimdir?

Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban kimdir? Ozan Balaban ne zamandan beri Emaar Türkiye bünyesinde? Ozan Balaban ne zaman Emaar Türkiye ile İstanbul’a geldi? İşte Ozan Balaban'nın biyografisi...

Tavit Köletavitoğlu kimdir?

Atlas Proje ve Arazi Geliştirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tavit Köletavitoğlu kimdir? Atlas Proje ve Arazi Geliştirme Şirketi hangi alanlarda hizmet veriyor? İşte Tavit Köletavitoğlu ve Atlas Proje...

Tamer Son kimdir?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı olan Tamer Son kimdir? Tamer Son inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? Tamer Son inşaat sektöründen önce, hangi görevdeydi? İşte Tamer Son'un biyografisi...

Nursultan Nazarbayev kimdir Haberi

Nursultan Nazarbayev kimdir

Nazarbayev Üniversitesindeki törende Cumhurbaşkanı Nazarbayev, başkentin yeni merkezi olacak Expo 2017 kompleksinin tamamlanmasıyla Astana'nın eşsiz, inovatif ve ilgi çekici tesislere kavuşacağını anlattı. 


Nazarbayev, üniversite içindeki tesisin yeşil enerjiyle çalışacağını, öğrencilerin yeni teknoloji geliştirme çalışmalarında da bulunacağını kaydetti. 


EXPO, Dünya Kupası ve olimpiyattan sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olarak gösteriliyor. 

EXPO 2017 için Kazakistan tarafından geçen yıl başında açılan uluslararası yarışmayı İngiliz kentsel tasarım şirketi AEDAS ve Avustralyalı AECOM ile Kazak şirketi BI Group'un sunduğu "Yeşil Semt" projesi kazanmıştı. 


Maliyetinin 370 milyon dolar olması beklenen Yeşil Semt'de ilk tesislerin 2015'te açılması planlanıyor. 


Orta Asya ülkelerinde düzenlenecek en büyük fuar olma özelliği taşıyacak EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor. 


Kazakistan, 22 Kasım 2012'de Paris'te yapılan...