04 / 05 / 2024

obruk platosu

obruk platosu

Konya'nın Karapınar ilçesinde oluşan obrukların sayısı 332'ye ulaştı. Yerleşim yerlerinin yakınında veya tarlaların ortasında oluşan obruklar bölgedeki evler için büyük tehlike oluşturuyor.

Çekmeköy TRT Kampüs ve Film Platosu Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Çekmeköy İlçesi Merkez Mahallesi TRT Kampüs ve Film Platosu Alanına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

TCDD, Başakşehir'de 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak! İhalesi 25 Ağustos'ta!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak. Merakla beklenen ihale 25 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Netflix, New Jersey'deki askeri üsse talip oldu!

Netflix, eski bir askeri üssü büyük bir film çekim platosu haline getirmeyi istediğini belirtti. Netflix, New Jersey'deki bu askeri üsse talip oldu

Keremköy Yaşam Platosu Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keremköy Yaşam Platosu Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Faik Kaya, İsa Öksüz ve Levent Yılmazcan tarafından kuruldu.

Konya'da film platosu inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karahüyük Mahallesi’nde  film platosu inşa çalışmalarına başladı.

İBB, Beykoz'daki inşaatı bitmeyen film platosu için 4 yıldır kira ödüyor!

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

Niğde'de depremde 17'si ağır 143 ev hasar gördü!

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Obruk köyünde 17'si ağır olmak üzere 143 evin hasar aldığını açıkladı.

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Konya Obruk Gölü Doğal Sit Alanı korunacak!

Konya İli Karatay İlçesi sınırları içerisinde bulunan Obruk Gölü Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'un yeni film platosu Midwood İstanbul'u organizatör San yapacak!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından büyük bir tanıtımla duyurulan film platosu inşaatında ihaleyi kazanan belli oldu. İddialara göre, 3 ayda 2 şirket kuran organizatör San’a belediyenin en büyük ihalesi verildi.

İstanbul'un 3 köyü film platosu olacak! İmar planı kabul edildi!

Üçüncü Havalimanı ile Şile arasında kalan Ağaçlı, Çiftalan ve Odayeri köyleri Türkiye'nin Holywood'u olacak. Film platosu için gerekli imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi.

Midwood İstanbul Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı!

Büyükçekmece'de yapımı devam eden Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı. Midwood İstanbul'un Avrupa'nın en büyük film platosu olması hedefleniyor.

obruk platosu Haberi

obruk platosu

Türkiye'nin rüzgar erozyonuna maruz kalan bölgelerinin başında gelen ve yaklaşık 50 bin nüfusa sahip Karapınar'da, yeraltı sularının çekilip toprağın göçmesine neden olan obruklar, vatandaşları tedirgin ediyor.

'CAN KAYBI RİSKİ VAR'

Hürriyet'te yer alan habere göre; Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, bölgede meydana gelen obrukların insanların hayatı için tehlike yaratacağını söyledi.

Son yıllarda ciddi oranda obruk sayısında artış olduğuna dikkat çeken Fetullah Arık, şunları söyledi:
"Bizim ibretle izlediğimiz nokta geçmişte çok daha seyrek oluşurken son yıllarda obruk oluşum sayılarında ciddi bir artış meydana geldi. Hatta kimi yerlerde vatandaşlar kendi yerlerinde oluşan küçük obrukları kendi imkanlarıyla taşla, toprakla doldurup ekime devam ettiği yönünde duyumlar alıyoruz. Vatandaşları bu konuda uyarmamız gerekiyor. Çünkü gördüğümüz büyükçe bir boşluğun sadece yüzeydeki izi. Dolayısıyla yüzeydeki...