06 / 05 / 2024

Oda Sicil Durum Belge No

Oda Sicil Durum Belge No

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle ruhsat sürecini kısalttı

Bağ-Kur tescil affında son durum ne? Tescil affı çıkacak mı? İşte son gelişmeler!

Bağ-Kur tescil affına ilişkin gelişmeler Bağ-Kur’lular tarafından yakından takip ediliyor. Esnaf ve sanatkârların vergi mükellefi olduğu andan itibaren Bağ-Kur'lu olma zaruriyeti varsa bile geçmişte vergi mükellefi ya da oda sicil kaydı olmasına karşın sayılmayan esnaflar bulunmuyor.

YDA Park Avenue son durum!

YDA Park Avenue son durum bilgileri haberimizde yer alıyor. 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon dairelerden meydana gelen projede ilk etap 2016 yılının Temmuz ayında, ikinci etap ise 2017 yılının Temmuz ayında teslim edilecek.

Adana'da TMMOB vizesi olmayan projeye ruhsat yok!

Ruhsat için başvuran projelerde TMMOB vizesini şart koşan protokolle ilgili olarak Başkan Soner Çetin, “Çukurova Belediyesi, Oda Sicil Belgesi olmayan projelere artık inşaat ruhsatı vermeyecektir” dedi. Çetin’in yaklaşımı övgüyle karşılandı.

Trendist Ataşehir son durum!

Trendist Ataşehir son durum bilgileri haberimizde yer alıyor. Projedeki dairelerin tipleri stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Caprice Gold Maldives projesinde son durum!

Caprice Gold Maldives projesinde kaç oda satıldı? Kapris Gold Maldivler projesinde ne kadar satış yapıldı? Kapris Maldivler projesinin fiyatları nedir? İşte Caprice Gold Maldives projesinde son durum!

Beylikdüzü İnnovia 4 son durum!

Beylikdüzü İnnovia 4 son durum fiyat listesi bilgileri kapsamında yer alan daire tiplerinden 1 oda 1 salon konut tiplerinin fiyatları 85 bin TL'den başlayarak yükseliyor

Semra Özal Şirince'den 10 bin dolara oda kiraladı!

Şirince'ye ünlüler akın ediyor, 21 Aralık gecesi için oda kiralayan Semra Özal 10 bin dolar ödedi

Darülaceze'nin oda sistemi yenilenecek!

Yapıldığı tarihten bu yana Darülaceze ilk kez yenilenecek. Yenilenme, iç mekanda oda sisteminde gerçekleşecek...

Yatırım yapmak isteyen 1 oda 1 salon daire tercih ediyor!

Yapılan araştırmalara göre yatırım isteyen kişilerin kolay kiralanabilir olması nedeniyle 1 oda 1 salon daireleri terch ettiği ortaya çıktı

Enta Aslan Residence'ta son 1 oda 1 salon! 240 bin liraya!

Beylikdüzü Aslan Evleri'nde satışı devam eden son 1 oda 1 salon dairenin fiyatı 240 bin lira olarak belirlendi, projedeki konutlar hemen teslim ediliyor

Borsadan oda oda ev alınacak!

Yaşama geçirilecek olan gayrimenkul sertifikası ile vatandaş borsadan oda oda ev alabilecek

Mira Çekmeköy'de 5 oda 1 salon 630 bin liraya!

Mira Çekmeköy'de banka kredisine uygun konutların fiyatları 380 bin liradan başlıyor, projede 1 oda 1 salondan 5 oda 1 salona kadar konut seçeneği yer alıyor

Mall Of İstanbul fiyat listesi! 364 bin TL'ye 1,5 oda 1 salon!

Mall Of İstanbul projesi kapsamında yer alan konutların Kasım 2013'te teslim edilmesi planlanıyor. Projedeki 1,5 oda 1 salon konutların fiyatları 364 bin TL'den başlıyor

Oda Sicil Durum Belge No Haberi

Oda Sicil Durum Belge No

Değişiklikle, mimar ve mühendislere beyan esası getirilerek, ilgili meslek odasınca düzenlenen sicil durum belgesinin aranma zorunluluğu kaldırıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TSE arasında yürütülen ortak çalışmalar sonucunda; standart yapı ruhsat formu, yapı kullanma izin belgesi formu, yanan ve yıkılan yapılar formunda "Oda Sicil Durum Belge No" ibareleri kaldırıldı.


Yeni düzenleme ile mimar ve mühendislerin ruhsat başvurularında, idareye sicil beyanı yaparak, sicil durum taahhütnamesi vermesi yeterli olacak. Daha önce ilgili meslek odalarından, mevzuatta olmamasına rağmen, ruhsat eki projelerinin oda tarafından onaylanması karşılığı, para ödenerek alınan sicil durum belgesi zorunluluğu böylece kaldırılmış oldu. 


Değişikle ayrıca, iskân belgesinde vergilerin sorgulandığı kısım da kaldırılmış...