19 / 05 / 2024

ödemiş Küçükmenderes Havzası Üniversitesi ne zaman yapılacak

ödemiş Küçükmenderes Havzası Üniversitesi ne zaman yapılacak

İzmir Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, tebrik ziyareti için gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile kurulması planlanan Küçükmenderes Havzası Üniversitesi hakkında görüşmeler yaptı...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van iç havzasındaki büyük barajlar deprem riski altında uyarısı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

Ödemiş'te baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Derebebekler Mahallesi'nin bir kısmı ile Dereuzunyer Mahallesi'nin tamamı, yapımı süren Rahmanlar Barajı havzasında kaldığı için kamulaştırıldı. 

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

İzmir Ödemiş İlkkurşun Köyü otoyol projesi TBMM'de!

İzmir Ödemiş'e bağlı İlkkurşun Köyü yakınına yapılmakta olan otoyol TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, otoyola ilişkin olarak 10 soru hazırladı..

Şile Darlık-Kabakoz-İsaköy Havzası imar planı askıda!

İstanbul Şile ilçesi, 1/5000 ölçekli Darlık - Kabakoz - İsaköy Havzası 21 Nisan 2017 tasdik tarihli plan tadilatı 24 Temmuz'da askıdan indirilecek...

Ödemiş Lübbey Köyü'nde 48 ev tescillendi!

İzmir Ödemiş'te bulunan Lübbey Köyü'nde 48 ev tescillendi. "Hayalet Köy" diye anılan Lübbey Köyü, turizme açılacak.

İzmir Küçük Menderes'e duble yol 2017'de yapılacak!

Küçük Menderes havzasının 2010'lu yılların başından bu yana gündeminde olan Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesi için çalışmalar sürüyor. 3 Ekim 2013 tarihinde imzalanan son sözleşmeye göre 3 Mart 2018 tarihinde tamamlanması öngörülen proje için gözler 2017 yılına çevrildi.

İzmir Ödemiş'teki 2 bin yıllık hamamda kazı heyecanı!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde özel hastane inşaatı çalışmaları esnasında ortaya çıkan ve 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen tarihi hamam ile ilgili çalışmalar yeniden başladı.

Ödemiş Barınma Evi hizmete girdi!

Ödemiş’te muhtaç duruma düşmüş vatandaşların kalıcı çözümler bulununcaya kadar kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürdüğü Barınma Evi, Sağlık İşleri Müdürlüğü hizmet binasına taşındı.

İzmir Ödemiş'e kültür merkezi geliyor!

Ödemiş’in kültürel ve sosyal gelişimi konusunda girişimlerini sürdüren Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ile Ödemiş’teki yatırımları değerlendirdi.

FETÖ Ödemiş'i ekonomik potansiyel merkezi mi seçti?

İzmir'in Ödemiş ilçesinde FETÖ/PDY'ye düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen belgelerden, terör örgütünün, finansal potansiyeli nedeniyle merkez seçtiği ilçede yıllık 20 milyon liraya yakın gelir sağladığı belirlendi.

İzmir Torbalı'nın konut ihtiyacı arttı!

Küçük Menderes Havzası üzerindeki verimli topraklara sahip Torbalı, 700'e yakın sanayi kuruluşunun yanı sıra İZBAN ulaşımı, otoyol bağlantısı, konut sayısının artması, kent merkezine yakın ama sakin bir ilçe olması nedenleriyle tercih nedeni oldu.

ödemiş Küçükmenderes Havzası Üniversitesi ne zaman yapılacak Haberi

ödemiş Küçükmenderes Havzası Üniversitesi ne zaman yapılacak


İzmir Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, tebrik ziyareti için gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile kurulması planlanan Küçükmenderes Havzası Üniversitesi hakkında görüşmeler yaptı.


Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Bülent Özkan ve E.Ü. Ödemiş Ziraat Meslek Yüksekokul Müdürü Yılmaz Şayan’ın eşlik ettiği ziyarette, üniversitesinin Ödemiş’teki okulları hakkında bilgiler verildi.


1996 yılından bu yana ilçemizde hizmet veren Sağlık Yüksekokulu önümüzdeki yıl son öğrencilerini mezun ederek, kapatılacaktır. Ziraat Meslek Yüksekokulu ise beş bölümle eğitim vermeye devam etmektedir. Çevre ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarının tek bir çatı altında toplanması ve bölgemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir fakülte açılması konusunda görüş alışverişinde bulunan ziyarette, ilçemizde kurulması planlanan Küçükmenderes Havzası Üniversitesi hakkında da görüşmeler yapıldı.


Başkan Mahmut Badem, yapılacak olan çalışmalarda Ödemiş Belediyesi olarak alt yapı...