21 / 05 / 2024

odunpazarı belediyesi tarihi ev restorasyonu

odunpazarı belediyesi tarihi ev restorasyonu

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi kapsamında 2 tarihi sokak ve bu sokakta yer alan evler yenileniyor. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında belirlenen evlerin cephe ve çatı restorasyonları yapılıyor...

Odunpazarı Belediyesi Yap-İşlet-Devret modeliyle spor tesisi yaptıracak! İhalesi 4 Temmuz'da!

Eskişehir İli Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir'de spor tesisi yaptıracak. Söz konusu ihale 4 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi 3 işçi alıyor! Başvuru koşulları nelerdir?

Türkiye İş Kurumu'nadan (İŞKUR) yayımlanan ilana göre, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'ne, sanat galerisi ve müze işçisi 3 personel alacağı bildirildi. İlana göre son başvuru tarihi ise 25 Nisan 2022.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin kira gelirleri düştü!

Pandemide belediye gelirlerinin düştüğünü belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2020'de 266 milyon TL gelir, 226 milyon TL giderimiz oldu, 40 milyon TL bütçe fazlası verdik” dedi.

Eskişehir Odunpazarı'nda metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

Eskişehir'e bağlı Odunpazarı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan metruk binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Antalya'da tarihi eseri korumak isteyen belediyeye 7 milyon lira ceza!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tarihi Roma Hamamı'nı zarar görmemesi ile tel örgü ile çevresini kapattı. Belediyeye tarihi hamamın bulunduğu arsa sahipleri, özel mülke müdahaleden dava açtı. Mahkeme belediyenin, 7 milyon lira ödemesine karar verdi...

Ordu'daki tarihi cami restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi camiyi restore ediyor.

Odunpazarı Belediyesi'nden 15 milyon TL'ye kiralık 2 iş yeri!

Odunpazarı Belediye Başkanlığı tarafından 2 adet iş yeri 10 yıllığına 15 milyon TL'ye kiraya verilecek.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Tekirdağ Tarihi Doğanca Evi açıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Doğanca Evi'ni hizmete açtı.

Kocaeli'deki Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephesi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephe çalışmalarını tamamladı.

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

odunpazarı belediyesi tarihi ev restorasyonu Haberi

odunpazarı belediyesi tarihi ev restorasyonu


Türkiye’nin yeni kültür ve turizm merkezlerinden biri haline gelen Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sürüyor.


Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın çabaları ile bölgede her geçen gün daha profesyonel ve daha ileri restorasyon çalışmaları gerçekleştiriliyor. Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi kapsamında 2 tarihi sokak ve bu sokakta yer alan evler yenileniyor. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında belirlenen evlerin cephe ve çatı restorasyonlarının yanı sıra sokak bütünlüğünde tarihi dokuya uygun olarak sokak sağlıklılaştırması da yapılıyor. 


Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, belirlenen plan dahilinde büyük bir ciddiyetle sürdürülen restorasyon çalışmaları sonucu tarihi Odunpazarı’nın önemli bir bölgesinin daha yeniden gün yüzüne çıkarılacağını söyledi. Sakallı, restorasyon çalışmalarında önemli bir aşama kaydedildiğini, yapılan çalışmaların bölgeye ve Eskişehir’e büyük değer kazandırdığını kaydetti.


Star...