17 / 05 / 2024

Öğrenci yurtları yapımı

Öğrenci yurtları yapımı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında öğrenci yurtları hakkında açıklamalar yaptı.

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam yapılması kararlaştırıldı. İşte detaylar...

Öğrenci yurtları depreme dayanıklı değil!

İzmir depreminin yaraları sarılmaya çalışılırken, Sayıştay raporları depreme ne kadar hazırlıksız olduğumuzu bir kez daha gündeme getirdi. Uyarılara rağmen karayolları deprem yönetmeliğine göre yapılmamış, öğrenci yurtları da depreme dayanıklı değil. 

Matematik bilmeyen öğrenci inşaat mühendisliği okuyup evlerimizi yapıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, Türkiye’deki inşaat mühendisliği eğitiminin kalitesiz olduğunu belirtti. Gökçe,  "Matematik bilmeyen, fizik, kimya ve biyolojiden sıfır çeken öğrenci inşaat mühendisliği okuyup evlerimizi inşa ediyor" dedi...

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Öğrenci yurtlarındaki en büyük sorun, küçük odalar!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında öğrenci yurtları hakkında açıklamalar yaptı.

Hacettepe Üniversitesi erkek öğrenci yurdu yapım ihalesi 18 Temmuz'da! 

Hacettepe Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu E Blok 13 Bölüm tadilat işleri açık ihale usulü ile 18 Temmuz'da ihale edilecek.

İstanbul Vakıflar'dan 8.9 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık arsa!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından; İstanbul İli, Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi, Gaziler Mevkii'nde yer alan gayrimenkulün üzerine 30 yıl süreyle Özel Öğrenci Yurdu inşaatı yapılmak üzere yapım karşılığı kiraya verilecek. 

Üsküdar'da özel öğrenci yurdu yapımı karşılığında kiraya verilecek!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Pazarbaşı Mahallesi Kümbet Sokağında yer alan arsa üzerine, 23 yıl kiralama karşılığında ‘özel öğrenci yurdu’ yapılacak. 

FETÖ yurtlarının yapımı için firmalardan para talebi!

FETÖ'den işlem yapılan ve kayyum atanan Aydınlı Giyim'in mali yazışmalarına ulaşıldı. Yazışmalarda şirketin FETÖ yurtlarının yapımı ve himmet dağıtımı için para talep edildiği belirlendi.

Tunceli’de 200 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor!

TOBB tarafından Tunceli’de yapımına başlanılan kız öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi. 200 kişilik yurtta geçici kabul işlemleri başladı.

Hatay öğrenci yurdu yapım ve kiralama ihalesi 19 Nisan'da!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü inşa edilecek olan özel öğrenci yurdu yapım karşılığı uzun süreli kiralama ihalesini 19 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Osmaniye'ye bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Osmaniye’de bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapılacak. Osmaniye’de faaliyet gösteren mevcut kız ve erkek öğrenci yurtlarının haricinde bin kişilik yurt için çalışmalara başlandı.

Öğrenci yurtları yapımı Haberi

Öğrenci yurtları yapımı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması- RE360’ta “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı bir sunum düzenledi. İkili, sunumlarında üniversite öğrenci yurtları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Swissotel’de, 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleşen RE360’ta bulunan sunumlarında Yazıcı ile Zeytin, öncelikle öğrenci yurtlarında yer alan mevcut durumlar değerlendirildi. Buna göre, yurtlarda bulunan memnuniyetsizlikte, yüzde 46.2’lık oranıyla küçük ve dar odalar bulunuyor. Küçük ve dar oda sıkıntısını, yüzde 13.5’le sınırlı giriş/çıkış saatleri, yüzde 12.8’le odada banyo bulunmaması, yüzde 12.5 ile de kalabalıklık izlenebiliyor.

ORTAK HEDEF UYGUN FİYATLI OLMASI

Kız ve erkek öğrencilerin, ayrı ayrı olarak yurt seçimindeki kriterler belli oldu. Bu kapsamda kız öğrencilerin yurt ideallerinde, okula yakın olması ilk tercih nedeni. Bunu geniş etüt alanı, özel çalışma odaları ile daha...