25 / 08 / 2024

ohal okul kapatma

ohal okul kapatma

Türkiye’nin Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya hükümetine Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı kuruluşların kapatılması çağrısında bulundu.

OHAL kapsamında kapatılan 53 okul yeniden açıldı!

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan 53 özel öğretim kurumuna, KHK'da yapılan bir değişiklik ile yeniden faaliyet izni verildi. İşte liste...

OHAL kapsamında kapatılan kurumların alacaklıları ne yapacak?

15 TEMMUZ darbe girişimi sonrası üç ay süre ile OHAL kararı alındı. OHAL kararı sonrası, çıkan Kanun Hükmünde Kararname’ler ile çok sayıda üniversite, okul ve dernek ile vakıf kapatıldı. Peki OHAL kapsamında kapatılan kurumların alacaklıları ne yapacak?

524 özel okul kapatıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada 524 özel okul ve 102 diğer kurum olmak üzere toplam 626 kurum hakkında kapatma işlemi başlatıldığını söyledi. İşte o haber...

Giresun'da 3 okul ve 5 vakıf kapatıldı!

Giresun'da FETÖ/PDY ile irtibatı tespit edilen 3 özel okul ve 5 derneğin faaliyetlerine OHAL kapsamında son verildi.

OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

21 Temmuz'da 3 ay süreliğine ilan edilen olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı alınıyor. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

Eskişehir'de 9 okul ve 1 yurt kapatıldı!

Eskişehir'de FETÖ/PDY ile irtibatı tespit edilen 9 okul, bir yurt, bir vakıf ile 10 derneğin faaliyetlerine OHAL kapsamında son verildi.

Aydın Nazilli'de 5 okul mühürlendi!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde kapatılan 5 dernek ve 5 okul mühürlendi.

Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta 58 okul ve 17 yurt kapatıldı!

Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta, OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde, 58 özel okul, 17 yurt, 76 dernek, 1 vakıf, 1 sendika temsilciliği kapatıldı.

Balıkesir'de 18 okul kapatıldı!

Balıkesir'de, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, 'Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle 1 vakıf, 18 okul ile 26 derneğin kapısına kilit vuruldu.

İzmir'de 3 üniversite, 41 özel okul ve 2 sağlık kuruluşu kapatıldı!

İZMİR'de, ilan edilen OHAL kapsamında alınan önlemlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi.

Bartın’da 3 okul ve 4 dernek kapatıldı!

Bartın’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan OHAL’de yayınlanan ilk kararname ile 3 okul ile 4 dernek mühürlenerek kapatıldı.

Manisa'da 28 okul kapatıldı!

MANİSA'da, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 3 anaokulu, 8 ilkokul, 9 ortaokul ve 8 lise olmak üzere toplam 28 okul kapatıldı.

Aydın'da 9 özel okul kapatıldı!

DARBE girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal'in (OHAL) ilk kanun hükmünde kararnamesi, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girerken; Aydın'da 9 özel okul ile 23 dernek kapatıldı.

ohal okul kapatma Haberi

ohal okul kapatma

Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla FETÖ ile ilgili resmi internet sitesinden yayımladığı yazılı açıklamada Endonezya'daki FETÖ-PDY'ye ait birimleri deşifre etti ve hükümetten söz konusu kuruluşları kapatmasını istedi.


Açıklamada, "15 Temmuz'da düzenlenen darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen liderliğindeki FETÖ-PDY vardır. Bu darbe girişimi başarısız olmuştur. Türkiye'de demokrasi her zaman korunacaktır." ifadeleri kullanıldı.


Türk hükümetinin darbe girişimine kalkışan FETÖ'nün cezalandırılması için gerekli tüm adımları atacağına işaret edilen açıklamada, "Darbe girişiminin, Gülen liderliğindeki terör örgütü tarafından yapıldığı açıktır. Fetullah Gülen, rengini belli etmiştir. Endonezyalı yetkililere bu terör örgütünün faaliyetleri konusunda gerekli uyarıları birçok kez yaptık." ifadeleri yer aldı.


Açıklamada şunlar kaydedildi:


"Somali, Azerbaycan, Ürdün ve Nijer'de FETÖ-PDY terör örgütünün kurumları kapatılmıştır. Endonezya'nın da FETÖ-PDY terör örgütü ile mücadelemizde destek olacağını umuyoruz."


Açıklamada terör örgütünün...