06 / 05 / 2024

öib ahmet aksu

öib ahmet aksu

ÖİB, yalnızca tesis satmıyor. Elinde 23 milyon metrekare arsa var. 40'ı 100 dönümden büyük. 2'si için ilana çıktı. 3 grupta aşama aşama hepsi satılacak.

A R Aksu Gayrimenkul Kiralama Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A R Aksu Gayrimenkul Kiralama Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Ahmet Rahmi Aksu tarafından kuruldu.

Hazine arazilerine imar verilip satılacak!

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, Milli Emlak’tan alınan arazilerin satışına ağırlık vereceklerini söyledi. Aksu, Riva’da turizm imarlı bir arazi için 24 Ağustos’ta son teklifleri alacaklarını söyledi.

ÖİB'nin Antalya Aksu ihalesi iptal edildi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan iptal ilanına göre, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya Aksu ihalesi iptal edildi..

Aksum İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksum İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Aksu tarafından 120 bin TL sermaye ile 7 Mart'ta Esenler, Menderes Mahallesi,368 Sokak'ta kuruldu.

Elit Prizma Çelik Konstrüksiyon Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elit Prizma Çelik Konstrüksiyon Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Aykut Demiral, Ahmet Aksu, Tuncay Çalışkan ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Arnavutköy, Haraççı Mahallesi'nde kuruldu.

ÖİB'den Antalya Aksu'da satılık gayrimenkul!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'ne ait Antalya Aksu ilçesi, Kemerağzı Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulü özelleştiriyor. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Soma B Termik Santrali'ne en yüksek teklif Konya Şeker'den!

Özelleştirme İdaresinde Ahmet Aksu başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ, Bereket Enerji ve Üretim AŞ yetkilileri katıldı.

Aksu Otelcilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksu Otelcilik Ticaret Limited Şirketi, Velda Aksu, Ahmet Rahmi Aksu tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Aralık'ta Küçükçekmece, Kartaltepe Mahallesi, Hisar Sokak'ta kuruldu.

Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri'ne 521 milyon dolar!

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Bursa Orhaneli ve Kütahya Tunçbilek Termik Santralleri'nin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 521 milyon dolar ile Çelikler İnşaat'ın verdiğini açıkladı.

Orhaneli ve Tunçbilek'e en yüksek teklif Çelikler'den!

Özelleştirme İdaresinde Ahmet Aksu başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, Bereket Enerji Üretim AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ ile Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ katıldı.

Ahmet Aksu: Derince Limanı ihalesine çıkılıyor!

Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkan Vekili Ahmet Aksu, Derince Limanı için bu ay yeniden ihaleye çıkacaklarını söyledi. Aksu, mayısta Kalamış Limanı’nın teklifleri alınacağını da ifade etti.

Derince Limanı için bu ay yeniden ihaleye çıkılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkan Vekili Ahmet Aksu, Derince Limanı için bu ay yeniden ihaleye çıkacaklarını söyledi. TCDD'ye ait Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıllığına işletme hakkı devri ihalesi daha önce iptal edilmişti...

Ahmet Aksu: Özelleştirilecek 25 milyon metrekareyi aşkın arsa portföyümüz var!

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcılarının katıldığı "İstanbul Uluslararası Yatırım Zirvesi" kapsamında düzenlenen "Mega Projeler" panelinde, Türkiye'deki projeler ve bu kapsamdaki yatırım fırsatları konuşuldu...

öib ahmet aksu Haberi

öib ahmet aksu


Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkanı Ahmet Aksu, bir açıklamasında "Portföyümüzde 23 milyon metrekare gayrimenkul var" demişti. 23 milyon metrekareyi yüzölçümü olarak düşünürsek, yaklaşık 5 kilometrekarelik bir alan demek. Heybeliada'nın iki, Burgazada'nın üç katı büyüklüğünde, yaklaşık Büyükada kadar bir alandan sözedilmiş oluyor. Tabii, ÖİB'nin elindeki arsa tek parça değil, yüzlerce arsadan sözediyoruz. Kurumun internet sitesindeki bigilere göre 513 taşınmaz! 23 milyon metrakare tek parça değilse de 850 bin metrekare, 700 bin, 500 bin metrekare gibi oldukça büyük parçalar bulunuyor. Elindeki arsaların 68'i 50 bin metrekareden, 40'1 100 bin metrekareden büyük. Türkiye'de TİGEM gibi tarımsal işletmeler dışında hiç bir kamu kurumunun elinde bu kadar arsa yok. ÖİB, Sümerbank, Tekel gibi geniş arsaları olan kuruluşları portföyüne kattığı için, gayrimenkul birikimi oldukça yüksek.


Muğla'da 3.4...