03 / 05 / 2024

ÖİB istinye arazisine üç teklif

ÖİB istinye arazisine üç teklif

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul İstinye'deki 158 bin 498 metrekarelik arsanın satışı ihalesi için Emlak Konut GYO, Dap Yapı ve Tahincioğlu Gayrimenkul'ün teklif verdiğini duyurdu...

ABD'nin en büyük arazi sahibi Bill Gates oldu! 

Dünyanın en zengin 4'üncüsü olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD'deki en büyük tarım arazisine sahip kişi oldu. Gates 1 milyon dekarın üzerinde araziye sahip.

İstinye Park AVM inşaatında tartışma büyüyor!

Türkiye’nin en büyük AVM projelerinden olması planlanan İstinye Park AVM, İzmir'de yarattığı rahatsızlık artış göstererek devam ediyor.

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisine rezidans ve otel inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Etiler Polis Okulu arazisine 3 gökdelen yaptırıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Albatros arazisine inşaat eleştirisi!

İstanbul Büyükçekmece mitingde Albatros arazisine inşaat yapılmak istenmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parkın birilerine peşkeş çekildiğini ifade eti. 

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

İstinye Atlı Spor Kulübü’nün imar planları kurula takıldı!

Sarıyer İstinye’deki Atlı Spor Kulübü’nün mevcut binalarını ruhsata bağlamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan plan, koruma kurulu engeline takıldı.

Torba teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi!

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba teklif, Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kadar birçok önemli düzenleme getiriyor..

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor!

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin arazisine devâsâ bir kütüphane ile bir de kültür merkezi hayata geçiriliyor. Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor.

2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine başvuru süresi 6 aylığına uzatılmıştı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu. Peki, bu süreçte 2B arazisine kimler başvurabilir?

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt planı!

FETÖ’ye ait olduğu nedeniyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir İkitelli'de arazisine yurt yapılması planlanıyor. Teklif, Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

İstinye Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü arazisine hastane geliyor!

Sarıyer İstinye’de, mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait, 18 yıl önce imzalanan protokolle, kullanım hakkı 49 yıllığına İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü’ne verilen arazi üzerinde hastane inşa edilecek.

Kocaeli Büyükşehir’in dev arsasına İranlı işadamı talip!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin boşaltılan eski sebze-meyve hal tesisleri ve mevcut itfaiye binasının bulunduğu 50 dönümlük dev arazisine İranlı işadamı İsrafil Abutalibov talip oldu.

Ankara Mimarlar Odası'ndan EGO arazisine yapılacak projeye dava!

Mimarlar Odası, EGO arazisine yapılması planlanan 80 katlı yapılaşmayı mahkemeye taşıyor. Ankara Mimarlar Odası Başkanı Candan, konuyla ilgili açıklamasında "Arazinin 12 katı büyüklüğünde bir inşaat yapmayı planlıyorlar. " dedi.

ÖİB istinye arazisine üç teklif Haberi

ÖİB istinye arazisine üç teklif

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul İstinye'deki 158 bin 498 metrekarelik arsanın satışı ihalesi için Emlak Konut GYO, Dap Yapı ve Tahincioğlu Gayrimenkul'ün teklif verdiğini duyurdu. ÖİB'den yapılan açıklamada, nihai pazarlığın 15 Mayıs'ta gerçekleştirileceği belirtildi. Daha önce Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmazlar, ÖİB idaresindeki TTA Gayrimenkul A.Ş.'ye devredilmişti. 


Sabah...