02 / 05 / 2024

Okmeydanı planı

Okmeydanı planı

İSTANBUL Büyükşehîr Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin " Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı " nı onayladı.

Okmeydanı planı tekrar onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul 6. idare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma karan verilen Okmeydanı'na ilişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nı oy çokluğu ile yeniden kabul etti.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Şişli ve Kağıthane ilçeleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Okmeydanı Araç Köprüsü Projesi imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, D-100 Karayolu Üzeri Halıcıoğlu - Okmeydanı Araç Köprüsü Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Okmeydanı Şanzelize Projesi'nin yürütmesi durduruldu!

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın “Okmeydanı’nı Şanzelize yapacağız” dediği projeye ilişkin kentsel dönüşüm planının yürütmesini durdurdu.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Şişli, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Okmeydanı'nda riskli alan imar planlarına itiraz!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Okmeydanı Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahasına ilişkin onaylanan imar planına dün itiraz etti.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Planının bölgeye etkileri mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Planının bölgeye etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Planı meclise konu oldu!

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'un Okmeydanı ilçesindeki Kentsel Dönüşüm Planının bölgeye etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. İşte meclise taşınan soru önergeleri..

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm planına itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemelerce iptal edilen önceki planın yerine yaptığı 1/5000'lik kentsel dönüşüm planı Okmeydanı halkının katıldığı toplantıda değerlendirildi. Halk planı itiraz etti.

Okmeydanı tarihi sit alanına yeni plan onaylandı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, mahkeme tarafından 3 kez iptal edilen Okmeydanı tarihi sit alanı için yeni hazırlanan plan onaylandı.

İstanbul Okmeydanı sit alanına yeni plan!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkemenin 3 kez iptal ettiği Okmeydanı Tarihi Sit Alanı'yla ilgili yeni planı oy çokluğuyla kabul etti. Plana, CHP ret oyu verdi.

Beyoğlu Belediyesi'nin yeni Okmeydanı planına bilirkişi incelemesi!

Beyoğlu Belediyesi'nin 1/5000 ölçekli bu nazım imar planı da Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyelerince yargıya taşındı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi de davaya bilirkişi heyeti atadı ve heyet Okmeydanı'nda inceleme yaptı...

Okmeydanı imar planında bilirkişi inceleme yaptı!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyelerinin 1/5000 ölçekli Okmeydanı Nazım İmar Planının iptali için İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nde açtığı davaya atanan bilirkişi heyeti Okmeydanı'nda inceleme yaptı.

Okmeydanı'nda mahkemenin iptal kararı eski plana!

Beyoğlu Belediyesi, bazı basın yayın organlarında yer alan Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı mahkeme tarafından iptal edilmediğini belirtti. Beyoğlu Belediyesi'nden Okmeydanı imar planı için açıklama geldi.

Okmeydanı planı Haberi

Okmeydanı planı

İSTANBUL Büyükşehîr Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin "Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı" nı onayladı. 

İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin temmuzda yürütmesini durdurduğu plan revize edilerek, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yeniden sunuldu. 

Okmeydanı ile ilgili hazırlanan yeni plan, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Planları Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un ortası Okmeydanı'nda 1 milyon 600 bin metrekare büyüklüğünde, 80 bin insanın yaşadığı alanda, bina sahiplerinin arsalarına sahip olamadığı kötü bir yapılaşma oluştuğunu söyledi. 

Buradaki insanRnYniVFİÎ 'ara50ylldırhasretiDtLtUITtoî ni çektikleri tapularını vermek için tam 10 yıldır çalıştıklarını ifade eden Demircan, "Toplam 21 bin kişiye vereceğimiz tapuların 5 bininin çalışmasını tamamladık. 15 bini için de vatandaşlarımız geliyor, çalışmalar yapılıyor. 

Okmeydanı'nın tapu meselesini çözdükten sonra vatandaşlarımız burada bir...