12 / 05 / 2024

Oktay Ekinci cenaze

Oktay Ekinci cenaze

Beyin kanaması nedeniyle 61 yaşında vefat eden Cumhuriyet gazetesi yazarı, yüksek mimar Oktay Ekinci'nin cenazesi, Şişli Camisi'ne getirildi Cenaze kılınan namazın ardından Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi...

Oktay Ekinci son yolculuğuna uğurlanıyor!

Yüksek mimar Oktay Ekinci son yolculuğuna uğurlanıyor. Oktay Ekinci için ilk tören 1998-2002 ve 2004-2006 yılları arasında genel başkanlığını yaptığı Karaköy'deki Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde düzenlendi...

Ekinci İnşaat’tan Mersin'e kendi enerjisini üretecek proje!

Ekinci İnşaat’ın, kendi enerjisini üretecek konut projesinin temeli Mersin'de atıldı. 27 dönüm alana kurulacak iki bloktan oluşacacak Ekinci Solaris'in yüzde 91'i yeşil alan olacak.

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

İnora Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnora Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Ekinci tarafından kuruldu.

Fuat Oktay'dan Beyrut Limanı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cam başta olmak üzere Beyrut'un yeniden ayağa kaldırılmasıyla alakalı inşaat malzemeleri yardımı yapacağımızı ifade ettik. Beyrut Limanı'nın ayağa kaldırılması ile alakalı çok ciddi bizim müteahhitlik, biliyorsunuz inşaat tecrübemiz var" dedi...

Fuat Oktay: Çocuklarıma bina yaparken mezar yapmamam lazım!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada "Risk yönetimi dediğiniz şey nedir? Hep söylüyoruz ya 'deprem öldürmez bina öldürür' diye. Yani ben birey olarak çocuklarıma bina yaparken mezar yapmamam lazım." diye konuştu.

Çetin Oktay Kaldırım: Deprem bölgelerinde yatay mimari önemli!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, deprem bölgelerinde yatay mimarinin önemine de değindi.

Fuat Oktay: Beyrut Limanı'nın inşası için Türkiye hazır!

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn ile görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır." diye konuştu.

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

Oktay Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oktay Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Çetin Oktay Kaldırım: Elazığ'a yapılacak 20 bin konutla yapı stoku yenilenecek!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılacak 20 bin konutla yapı stokunun yenileneceğini, dayanıklı binalar yapılacağını belirtti...

Fuat Oktay'dan flaş 'Kapalı Maraş' açıklaması!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bugün "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı" başlıklı toplantıya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Maraş bölgesi açılımıyla ilgili konuştu.

Oktay Ekşi Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oktay Ekşi Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Ekşi tarafından kuruldu.

Fuat Oktay'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul Projesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Tamamen kendi kanunlarımıza göre oluşturduğumuz bir alternatiftir. Buranın daha avantajlı olduğunu herkes görecek." ifadelerini kullandı...

Oktay Ekinci cenaze Haberi

Oktay Ekinci cenaze

Ekinci'nin cenazesi Cumhuriyet gazetesinde düzenenen törenin ardından Şişli Camisi'ne getirildi. Burada Ekinci'nin eşi Zehra Ekinci ile oğulları taziyeleri kabul etti.


Cenazeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ressam Bedri Baykam ve vatandaşlar katıldı. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de çelenk gönderdikleri görüldü.


Ekinci'nin akrabası şarkıcı Tuğba Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kalemi çok sağlamdı, profesördü, kentleşme adına çok doğru yapıları savunan birisiydi. Erken kaybettik. Ailesine sabır diliyorum, yanlarında olmaya çalışıyorum, en son 15 gün önce hastanede gördüm. Beyin kanaması geçirdi. Çok düşünen, çok çalışan kişilerin bu tür hastalıklara yakalandığını düşünüyorum. Babamın amca çocuğuydu, bunu basınla paylaşmak istemedim, kullanmak da hoş olmazdı. Böyle bir durumda burada...