03 / 05 / 2024

okul yapılması için arsa bağışı

okul yapılması için arsa bağışı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Kadir Köseoğlu, Alembey Köyü'nde yapılacak olan 12 derslikli okul binası için 13 bin 600 metrekarelik arsasını Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü’ ne bağışladı...

Özcan Purçu'dan üniversite öğrencilerine kira yardımı yapılması için kanun teklifi!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için aylık 500 Türk Lirası tutarında kira yardımı yapılmasına ilişkin kanun teklifi sundu.

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Thodex'in finans uzmanının serbest bırakılması için yapılan itiraz reddedildi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Thodex'in finans uzmanı R.A.'nın serbest bırakılması için gerçekleştirilen itiraz reddedildi.

Askeri hastanelerin tekrar açılması için çalışmalar mecliste!

Askerî hastanelerin tekrar açılması için yapılan çalışmalara ve Sağlık Bakanlığına devredilen personelin mağduriyetinin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li  Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkılması için tebligat gönderildi.

Özel okul açmak için '500 metrekarelik bahçe koşulu' getirildi!

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan mevzuat düzenlemesinde yer alan yeni maddeye göre özel okul açılabilmesi için en az 500 metrekare bahçeye sahip olunması gerekecek...

Kaliteli konut yapımı için denetimler artırılıyor! 

Türkiye'de peş peşe gelen depremler ve Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası yaşanan yıkımlar, bina dayanıklılığının sorgulanmasını gündeme getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaliteli konutların yapılması için, inşaat demirinden çimentoya kadar birçok yapı malzemelerinde denetimi sıkılaştıraca

Güvenli yapılar için kaliteli beton kullanımı şart!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılmasının bir ön şart olduğu vurgulandı.

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için yıkım kararı bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeninin, Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için aldığı yıkım kararının uygulanması için mülklerin devredildiği TMSF'ye yazı yazılması üzerine devreye savcılık girdi.

okul yapılması için arsa bağışı Haberi

okul yapılması için arsa bağışı


Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Kadir Köseoğlu, Alembey Köyü'nde yapılacak olan 12 derslikli okul binası için 13 bin 600 metrekarelik arsasını bağışladı.


Mevcut okul binasının 4 bin 800 metrekarelik bir alanda kurulu olduğunu, yer sıkıntısı nedeniyle yeni okulun 6 derslik olarak planlandığını ancak, arsa bağışının ardından okul binasının 12 dersliğe çıkarıldığını belirten Köseoğlu, “Eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman boşa gitmeyecektir. Bende bu düşünce ile okul binasının yanında bulunan arsamı, okul yapımı amacıyla Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladım” dedi.


Köseoğlu, okul arsası tahsisi için milli eğitim müdürlüğünde gerekli protokollere imza atarken, yapılacak okula merhum babası Hasan Hüseyin Köseoğlu isminin verilmesini talep etti.


Önceki gün Elbistan’a gelen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'de, Alembey Köyüne giderek, bağışlanan arsayı ve okul binasını gezdi.


Elbistan'ın...